1e lesdag MAM’s babyspecialisten

Graag nemen we u mee tijdens onze 1e dag van de opleiding babyspecialisme.

Op vrijdag 1 september zijn we gestart met de opleiding voor babyspecialisme. De dag begon met het uitspreken van alle verwachtingen die een ieder had betreffende deze opleiding. De verwachtingen waren o.a. het herkennen en begrijpen van de babytaal (signalen, geluiden, bewegingen), hoe communiceren we met ouders hierover en wat kunnen we toepassen in de praktijk. Daarna zijn we dieper ingegaan op casussen die gesteld werden. Hierover gingen we speeddaten. Dit hield in dat we 2 aan 2 over bepaalde onderwerpen in gesprek gingen. Hierdoor ontstond er meer kijk op de visie van een ieder op baby’s.

Nadat we ’s ochtends aan de slag waren geweest en iets meer aan elkaar gewend waren kregen we ’s middags de opdracht om met een ander een persoonlijk gesprek te voeren over onze eigen geboorte, opvoeding en gezinssituatie. Het mooie hiervan was dat we iemand soms denken te kennen, maar door de juiste open vragen te stellen en interesse te tonen, komen er mooie verhalen naar boven. Ook ontdekten we dat er veel overeenkomsten waren tussen specialisten.

Wat wij uit deze eerste bijeenkomst hebben gehaald is dat elk signaal een verhaal verteld. Het is belangrijk om signalen te herkennen om er de juiste begeleiding en opvoeding te kunnen bieden. Ook is ons een filmpje getoond die bij een ieder diepe indruk maakte. Deze willen we u niet onthouden, dus bekijk in alle rust de film.

Wij zijn ontzettend blij om deze opleiding te mogen volgen en kijken uit naar alles wat nog gaat komen. We zullen onze kennis met plezier aan u blijven geven!

 

Met vriendelijke groet,

Fleur Brummelkamp en Loes Reijnen

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact