Nieuws van Kinderboekhandel Benjamin (Nawijn&Polak)

Binnen MAM’s zijn wij erg actief met het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen. Voorlezen en samen lezen is hier een belangrijk onderdeel in. Onze MAM’s specialisten zijn dagelijks bezig met voorlezen en verhalen vertellen aan de kinderen. In het kringetje, aan tafel, maar ook gezellig tussendoor op de bank of op een kleedje op de grond. Het voorlezen en lezen van boekjes willen wij graag met u delen. Daarom hebben wij bij kinderboekwinkel Benjamin, onderdeel van Nawijn en Polak, de vraag neergelegd of zij elk kwartaal een aantal boeken wil uitlichten die leuk zijn om (voor) te lezen voor/door uw kinderen.


 

Bijna een nieuw jaar, daar hoort een nieuw boek bij!
In onze boekentips dit keer verschillende type boeken, die volgens ons allemaal “leeftijdsloos'” zijn.
Er hoeven dus geen namen op de pakjes onder de kerstboom dit jaar, want van deze boeken geniet groot en klein.

De Reis van Raaf en Papegaai, door Li Lefebure en Jenny Bakker. (uitgeverij Clavis)
Dit avontuurlijke (voor)leesboek neemt je mee op wereldreis. Tijdens hun spannende reis komen Raaf en Papegaai een hoop dieren en natuurverschijnselen tegen, waar ze zich over verwonderen en uitleg over vragen aan ander dieren. Het verhaal leest echt als natuurfilm, en de illustraties van Jenny Bakker maken dat je het nog beter voor je ziet.

Pierre de Doolhof detective, van Hiro Kamigaki en IC4Design. (uitgeverij Thoth)
Houden jullie van spelletjes? Van zoekboeken? Raadsels?
Dan is dit boek de hit deze kerstvakantie.De welbekende Wally-boeken zijn ook heel leuk, maar in dit boek zoek je niet alleen, maar moet je ook nog eens het verborgen doolhof zien door te komen, om de raadsels op te lossen. Voor echte speurders is het een flinke uitdaging, en de kleintjes kunnen de verborgen voorwerpen zoeken.

Het verhaal vertelt, van Arend van Dam en Alex de Wolf. (uitgeverij Unieboek)
Een boek met 50 hervertellingen van de meest beroemde verhalen ter wereld. Mooi ingedeeld op thema (o.a. Ridderverhalen, Sagen, Ontstaansverhalen en Sprookjes)
Want iedereen kent Moby Dick, prins Siddhartha en Anansi de spin wel, maar hoe gingen hun verhalen nou ook alweer?
Dit boek leent zich zó om elkaar voor te lezen, je geheugen op te frissen en de jonge kinderen kennis te laten maken met deze wereldberoemde verhalen.

En als klap op de vuurpijl, nog net voor het nieuwe jaar, heeft Loes Riphagen een supercool filmpje gemaakt van haar nieuwste boek.
Het boek heet Bij de neus genomen. (uitgeverij de Fontein)
Vanaf 17 december liggen er grote stapels bij ons in de winkel, want wij zijn fan. Kijk via de link hieronder het filmpje:

Prettige Leesdagen en een gelukkig nieuw jaar!

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact