Knutselen – 3x Vogels verwennen

Afgelopen week hebben we op drie verschillende manieren voer voor de vogels gemaakt. Fijn om de vogels met deze kou een beetje te helpen.
Op maandag de bekende pindaketting. Afgewisseld met rozijntjes is dit makkelijk te rijgen. Een stompe naald en draad is het enige wat je nodig hebt!
Op dinsdag hebben we mooie rolletjes met vogelzaadjes gemaakt. Smeer een wc rolletje vol met pindakaas. Wij hebben speciale vogelpindakaas gebruikt. Deze smeert iets minder goed maar is wel beter voor de vogels. Rol hierna de wc rolletjes vol pindakaas door een bakje met zaadjes. Touwtjes erdoor en klaar zijn ze om op te hangen.
Tot slot hebben we op donderdag zelf vetbolletjes in sinaasappels gemaakt. Snij een sinaasappel doormiddel en hol deze met een lepel uit, zo heb je een natuurlijk kommetje gemaakt. Dan komt het vieze (maar leuke!) werkje: meng een handje zaadjes met hard frituurvet. Dit kan gewoon met je handen.
Dit is een vettig werkje dus vergeet vooral het tafelkleed niet! Duw het vette bolletje met zaadjes in het sinaasappelkommetje.
Als je het even laat staan wordt het wat harder en hij kan buiten gezet worden.
Zet of hang de spulletjes vlak bij het raam zodat je mooi kan kijken als de vogels het eten.
Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact