Borstvoeding en MAM’s  

borstvoedingAls werkende moeder heb je na de geboorte van je kind recht op ongeveer 12 weken bevallingsverlof, waarin je je helemaal op je pasgeborene kunt richten. Hierna gaan de meeste moeders weer aan het werk.  Dit is voor veel moeders een moment waarop besloten wordt te stoppen met borstvoeding, als hiermee begonnen is. Het blijkt vaak lastiger dan verwacht om borstvoeding en werken te combineren.  Wanneer er in de eerste weken veel is geïnvesteerd in het geven van borstvoeding, kan het jammer zijn om ‘gedwongen’ door werkverplichtingen te moeten stoppen met het geven van borstvoeding. Borstvoeding is bij uitstek de meest geschikte voeding voor baby’s.  Zo zit het vol met afweerstoffen waardoor je baby minder kans heeft op ziektes, infecties en afweerstoffen.  Ook is het makkelijker te verteren dan flesvoeding.

Volgens de Nederlandse wet heb je als moeder de eerste negen levensmaanden van je kind het recht om naar je baby te gaan om te voeden of om te kolven.

Bij MAM’s bieden wij deze mogelijkheden en hebben we al veel borst gevoede kinderen mogen verwelkomen.  De meeste moeders kiezen ervoor om afgekolfde melk mee te geven.  Soms komen moeders langs om zelf te voeden, net zo handig wanneer je dicht in de buurt werkt.

De MAM’s specialisten op de babygroep hebben ruim ervaring in het bewaren en opwarmen van gekolfde melk.  Ook voor advies en vragen rondom de combinatie werk en borstvoeding kunnen moeders bij hen terecht.

Ook uit eigen ervaring kunnen wij advies geven en inleven in hoe het is voor jou als moeder om borstvoeding te blijven geven in combinatie met werk. Op dit moment geef ik (Lisanne Put-den Heijer) MAM’s specialist op de babygroep al bijna acht maanden borstvoeding aan mijn zoontje. Nu dus ook al een paar maanden in combinatie met werk. Dit was voor ons beiden wel even wennen in het begin. Wel ga ik tussen de middag bij hem langs om hem live te kunnen voeden, dat is erg fijn. De wetenschap dat hij de avond en nacht na een werkdag eventueel gemiste voeding weer bij mij kan inhalen is ook prettig.

Ik hoop dat wij nog veel borst gevoede kindjes bij MAM’s mogen verwelkomen in de toekomst! Fles gevoed natuurlijk ook 🙂

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact