BSO De Kring- Een leerzame middag

Vorige week woensdag hebben de MAM’s Specialisten van De Kring hun jaarlijkse BHV Praktijk dag gevolgd. Tijdens deze dag leerden ze allerlei eerste hulp handelingen en ook welke veiligheidsmaterialen er allemaal in een gebouw aanwezig zijn. Het was een zeer leerzame en leuke dag en een leuke aanleiding voor een activiteit op de BSO.

De volgende dag gingen ze de kinderen door middel van een pleisterkaart leren op welke verschillende manieren je een pleister kunt knippen en kunt plakken. Dit mochten ze ook in de praktijk uitvoeren. Er waren ineens allemaal kinderen met pijnlijke handen of vingers!
Na het pleisters plakken hebben ze nog een kleine speurtocht door de school gedaan met een A4. Hierop stonden veiligheidsmaterialen afgebeeld of een vluchtroute. De opdracht was deze afbeeldingen in de school op te zoeken, en vervolgens konden ze worden doorgestreept. Zelfs de blusdeken werd gevonden! (de afbeelding zat best hoog in een hoekje) Kortom: een geslaagde middag en de kinderen hebben weer een klein beetje bijgeleerd over de EHBO!

nieuwsitem de kring

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact