Chips bakken op de BSO van MAM’s Jachtlaan

Op de BSO is er in het Kookcafé chips gebakken. Nadat Yolanda het thuis eerst uitgeprobeerd had om het in de oven te doen, is toch besloten om de chips in de frituurpan te bakken. ( in de oven kan wel, maar dit duurt veel langer en ze zijn minder knapperig…)

Hoe hebben wij de chips gemaakt?

  • Eerst de aardappelen schillen ( vast kokende)
  • Met de kaas schaaf of komkommerrasp dunne plakjes maken ( als je de kaasschaaf gebruikt: deze omgekeerd op een theedoek laten rusten en dan kun je de aardappel er zo overheen schaven. Probeer je met de schaaf zelf plakjes te schaven, dan blijft deze regelmatig plakken aan de aardappel)
  • De aardappelschijfjes heel goed droogdeppen tussen 2 schone theedoeken in, en dan in porties in de frituurpan doen (180 graden)
  • Af en toe even met een schuimspaan doorroeren, anders gaat alles aan elkaar zitten tijdens het bakken
  • Bakken tot de chips een mooi bruin kleurtje hebben ( niet te donker) even in een vergiet met keukenpapier goed uitschudden of uit laten druipen
  • In een schaal doen en zo de schaal vullen met de volgende porties
  • Beetje zout ( of paprika kruiden) erover en dan maar smullen!!!!

Groetjes vanuit het Kookcafé!!!

Klik hier voor de foto’s.

Mam's Kinderopvang © 2018 | Disclaimer | Contact