Cursusdag BHV-EHBO MAM’s

Afgelopen dinsdag 12 maart of donderdag 14 maart hebben alle MAM’s Specialisten en MAM’s Experts hun jaarlijkse praktijkdag BHV-EHBO cursus gevolgd. Hieronder een verslag van MAM’s Jachtlaan en MAM’s Sport&Avontuur.

Op dinsdag 12 maart was er een sluitingsdag bij MAM’s Jachtlaan

Deze dag hadden wij met ons gehele team een cursusdag BHV, (bedrijfshulpverlening). Naast een theorie gedeelte bestond de praktijkdag uit twee onderdelen die we moesten volgen om ons certificaat te behalen.

Er was een gedeelte brandpreventie en brandbestrijding waarbij we brandjes moesten blussen, in dit gedeelte kwam ook de ontruiming aan bod. Hoe kunnen wij binnen MAM’s in een noodgeval het pand zo snel mogelijk ontruimen en iedereen in veiligheid brengen.

Na dit uitvoerig besproken te hebben kwam ook het oefenen. Dit verliep soepel, iedereen wist zijn taak en het pand was snel leeg. Daarnaast kwam de EHBO aan bod met specifiek de aandacht gericht op kinder -EHBO.

Altijd belangrijk om dit jaarlijks te herhalen zodat in geval van nood iedereen weet hoe te handelen.

Al met al een leerzame dag waar iedereen weer veel van opgestoken heeft.

 

MAM’s Sport&Avontuur weer een veilige haven

Op donderdag 14 maart was de vestiging Sport&Avontuur van MAM’s de gehele dag gesloten. Dit in verband met de EHBO en BHV cursus van onze medewerkers. Naast het al behaalde theoriegedeelte, werd vandaag de praktijk beoefend. In de ochtend werd er gekeken naar en geoefend met EHBO. Reanimeren, pleisters plakken en de AED. In de middag werd er overgeschakeld naar de BHV. Alle belangrijke zaken rondom een ontruiming werden doorgenomen en met een echte ontruiming getest. Vervolgens werd er buiten geoefend met het blussen van verschillende soorten brandjes.

Tijdens zo’n leerzame dag besef je hoe belangrijk het is om te weten wat te doen in gevaarlijke situaties.

 

Mam's Kinderopvang © 2019 | Disclaimer | Contact