Donderdag 25 juli 2013 Fietstocht in park de Hoge Veluwe

2013-07-25 Park Hoge Veluwe jachtlaan

In de eerste vakantie week stond er een uitje op het programma naar Park De Hoge Veluwe. Sascha, Sophie, Julia, Sam, Evelien en Lisa hadden daar veel zin in!

Eerst gingen we op weg naar Sport en Avontuur, want daar was het verzamelpunt. Ook voor de andere vestigingen die mee gingen.

Na het aantrekken van de veiligheidshesjes werden we door chauffeur Gerrit met de grote MAM’S bus naar het park gereden. De stemming zat er goed in! Daar aangekomen was het fietsen “passen”, chauffeur Gerrit werd van alle kanten geroepen om de zadels hoger of lager te zetten…helaas konden niet alle kinderen op een fiets, of de fietsen waren gewoon nog te groot voor ze of ze konden nog niet goed fietsen… Want ook daar werd even naar gekeken terwijl de kinderen een rondje konden oefenen op een vreemde fiets….

Uiteindelijk had iedereen een goed passende fiets en waren er 3 bakfietsen geleend om tassen en kinderen in te vervoeren…..en ja hoor…buschauffeur Gerrit wilde ook wel een bakfiets rijden!!! Dan op weg voor de eerste etappe….het ging lekker…..fietsen in de schaduw…..niet te veel klimmen…..af en toe wat tegenliggers……( waarbij de kinderen heel erg netjes vlot achter elkaar gingen fietsen!!!) Aangekomen bij de zandvlakte zagen we dat de picknicktafels vrij waren…dus alles uitgepakt en de meegenomen broodjes en het drinken soldaat gemaakt, want van fietsen krijg je wel trek en dorst…..vooral het drinken ging er goed in!!!

Na het eten konden de kinderen nog even lekker spelen op de zandvlakte en klimmen in de bomen die er stonden…..en tja…..soms moesten we er toch ook weer even 1 naar beneden praten…..omhoog ging wel lekker….maar naar benden was iets lastiger…..dus toen toch maar een maximale hoogte aangegeven……

Na ruim een uur lekker gespeeld te hebben, was het weer fietsen pakken en het laatste stuk(je) fietsen….het was minder ver dan het eerste stuk alleen kwamen we hier wel wat meer heuvels tegen…..maar alle kinderen ( en leidsters…..met name degeen die de bakfietsen reden…) hebben zich van hun beste kant laten zien!!!

Uiteindelijk, na toch wel een aantal zweetdruppeltjes, zagen we onze startplek weer verschijnen en konden de fietsen weer in de rekken gehangen worden! Nog even een groepsfoto van iedereen en dan nog even lekker de speeltuin in…. Waar halen de kinderen de energie vandaan? Dat was iets wat wij ons afvroegen toen we bij de speeltuin waren….want ook daar werd nog volop geklommen, geschommeld en gerend!!!! Tussendoor nog lekker water drinken en een snoepje eten….daar namen ze nog net de tijd voor!!

Zo tegen half 4 werd het toch echt weer tijd om terug te gaan naar de bus ( helaas…) Buschauffeur Gerrit bracht ons weer netjes bij Sport en Avontuur waar wij weer in de kleine bus richting Jachtlaan reden!!

Foto’s vestiging MAM’s Kinderopvang Epe en vestiging MAM’s Kinderopvang Jachtlaan.

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact