Een dagje spelen en genieten 3+

Toch wel een beetje spannend zo’n eerste weekje op de nieuwe groep. Samen met onze papa of mama lopen we de trap op naar boven. Als we boven zijn gekomen worden we welkom geheten en kunnen we uit wel vier kamers kiezen om te gaan spelen.

De kamer met de huishoek en gezelschapsspelletjes, de kamer met de reken – taal –en puzzelkast, de kamer om te knutselen en de bouwkamer waar ook een kast vol boeken staat met een bank waar we lekker op kunnen zitten als we de boeken lezen.

We spelen heerlijk en onze juffen zien ons genieten.

Als iedereen gebracht is om 09.00 uur gaan we, gesplitst in twee groepen, in de kring. We heten elkaar hier welkom, zingen met elkaar, vertellen elkaar wat we hebben gedaan of hebben beleefd en leren altijd wel weer iets nieuws.
Na de kring is het tijd voor het eten en drinken. Wij van de 3+ kunnen al heel goed ons fruit zelf snijden, het fruit in ons eigen bakje doen en ons eigen drinken inschenken.
Als iedereen het eten en drinken opheeft zingen we met elkaar luister even wat ik vraag hebben jullie al geplast vandaag… en gaan we om de beurt naar de wc.

Response code is 404
Hierna is het tijd om te gaan spelen en te werken.

Sommige kinderen maken tijdens het spelen de lekkerste broodjes klaar in de huishoek, anderen maken een mooie tekening en in de bouwhoek wordt een grote brandweerkazerne gebouwd. In de creatieve kamer wordt er heel geconcentreerd geknipt en geplakt en wat gaat dat al goed zeg!
Wanneer we alles netjes hebben opgeruimd is het tijd om een frisse neus te gaan halen en het heeft zelfs een beetje gesneeuwd, joepie!
Voordat we met de trap naar beneden gaan moeten we eerst in een mooie trein gaan staan. Wanneer iedereen netjes achter elkaar staat kunnen we vertrekken. We houden ons goed vast aan de trapleuning die speciaal voor ons is gemaakt. Beneden gekomen trekken we zelf onze schoenen en jas aan en als iedereen klaar is kunnen we heerlijk naar buiten. We fietsen op het plein, zitten met elkaar in een hut en spelen met de sneeuw. Twee kinderen mogen met één juf al wat eerder naar binnen om de tafels te gaan dekken voor de lunch. Als ze net klaar zijn met tafeldekken komen alle andere kinderen ook al binnen, zorgt iedereen dat hij schone handen heeft en gaan we aan tafel klaar zitten om ons eigen brood te gaan smeren. We eten allemaal wel twee boterhammen, die we zelf al kunnen snijden, en een cracker. Smikkelen hoor!

Waar zullen we mee gaan spelen?

Na het eten is het weer tijd om te plassen en we mogen hierna zelf kiezen waar we mee gaan spelen. Als we een tijdje gespeeld hebben horen we dat het tijd is om op te ruimen en dat we na het opruimen televisie gaan kijken. We vinden het superleuk dat we op onze nieuwe 3+ groep nu ook Het Zandkasteel kunnen kijken. Na het spelen en het televisie kijken hebben we wel zin in drinken en een koekje gekregen. We schenken zelf ons drinken weer in, tellen hoeveel koekjes we nodig hebben en de kinderen delen zelf de koekjes aan elkaar uit. Tijdens het eten en drinken kletsen we gezellig met elkaar of wordt er een prentenboek voorgelezen. Na het eten en drinken gaan we allemaal naar de wc, spelen we nog even boven en vertrekken dan weer in een mooie trein naar beneden om buiten te gaan spelen.
Na het buitenspelen is gaan we nog één keertje eten en drinken. Hierna kunnen we nog even spelen want de eerste papa’s en mama’s komen alweer binnen…..

Wat was het een leuke week op de nieuwe 3+ groep!

Groetjes van alle 3+ toppers

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact