De eerste voorstelling met de MAM’s theater koffer zit erop!

Bij MAM’s Epe hadden ze de primeur! 7 kinderen zijn 4 weken lang aan het oefenen geweest om een leuk toneelstukje in elkaar te zetten.

Het uitgangspunt was een koffer met kleding en attributen. Nadat iedereen gekozen had welke kleding er gedragen zou worden werd het verhaal bedacht. Het was spannend, soms een beetje druk en chaotisch maar bovenal heel leuk!

De kinderen hadden er lol in, gingen de laatste week thuis nog goed oefenen, dachten mee welke kleding ze dan thuis al zouden aantrekken en waren best een beetje zenuwachtig, zo vlak voor de uitvoering. Geeft niks, dat was ik ook, een beetje gezonde spanning mag best.

De andere kinderen van de BSO in Epe hadden uitnodigingen gemaakt voor de ouders en op de dag zelf werden er heerlijke cakejes versierd die na afloop van de voorstelling werden uitgedeeld. Zo werd het een project van de hele BSO!

De kinderen hebben meer zelfvertrouwen gekregen want:
Nee,….het is niet gek om nep te huilen op het podium en ja, …je kunt dat gewoon!
Nee, het is niet gek om als vrouw een inspecteur te zijn en ja,……telefoontje vergeten mee te nemen is menselijk, maar als je dan ter plekke een oplossing bedenkt dan kun je improviseren!
Nee,…je hoeft niet geschminkt te worden als je dat niet wil  en ja,….natuurlijk mag jij een muis worden!

Bij dit project is er heel veel uit de kinderen zelf gekomen, moesten ze samenwerken en creatief denken. Volgens mij is de missie geslaagd!

Op naar de volgende voorstelling die  begin volgend jaar bij BSO MAM’s De Kring zal gaan plaatsvinden. Zelfde koffer met misschien iets andere kleding of misschien ook wel dezelfde, maar met andere kinderen dus zeker een ander verhaal!

Groetjes Riët en de hoofdrolspelers Lotte, Bente, Maartje, Tijn, Reza, Tammy en Eve

2016-11-15-photo-00003231 2016-11-15-photo-00003233

Het publiek druppelt binnen!

De foto’s van de voorstelling vindt u hier!

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact