Brief OC Epe

Beste jury van PrimaOuders,

Graag willen wij, als OC van Mam’s kinderopvang Epe, aan u vertellen wat een fantastische opvang we hebben voor onze kinderen. In het schitterende oude parochiehuis in het centrum van Epe is Mam’s gevestigd. Ruim een jaar is deze vestiging nu geopend en wat hebben we er al veel beleefd. Mam’s biedt onze kinderen in een schitterende omgeving de ruimte en vrijheid om hun eigen talenten te ontwikkelen. Het thema in de aankleding is rood met witte stippen, wat tot in detail doorgevoerd wordt in de inrichting. Belangrijker nog is nog dat binnen Mam’s het concept ‘huis met de kamers’ gebruikt wordt, een op activiteiten gerichte inrichting van verschillende ruimtes onder 1 dak. Voorbeelden zijn de bibliotheek, knutselruimte, kinderkookcafe enz. Compacte activiteitenhoeken waarin de individuele vrije keuze voor kinderen centraal staat.

De mam’s specialisten begeleiden de kinderen met het maken van keuzes en begeleiden ze natuurlijk bij de activiteiten. Ze stimuleren ze om zichzelf verder te ontwikkelen en om goed met elkaar samen te werken. Allemaal uiterst professioneel, en ook binnen een zeer prettige sfeer. Iedere keer als wij daar komen dan merken we dat de specialisten zelf ook zoveel plezier hebben in het samenspelen met kinderen. Toen een van ons dat een keer zei, kwam er een mooie uitspraak van Annabel: ‘ mooi hè, lekker spelen en er nog voor betaald worden ook!’

Mam’s Epe is een groeiende kinderopvang, wat in deze tijden heel bijzonder is. Wij snappen wel hoe dat komt, want wat hebben de kinderen veel beleefd met Mam’s het afgelopen jaar.

Ieder seizoen organiseren de Mam’s specialisten een fair. Soms is dat alleen voor ‘ Mam’s kinderen en ouders’ maar soms ook voor iedereen die wil komen. En juist die fairs zijn populair, alle kinderen die niet op Mam’s zitten, mogen dan ook eindelijk een keer naar Mam’s! En de ouders van die kinderen hebben het de dagen erna lastig, want hun kind zeurt nog dagen lang dat het ook ‘op Mam’s’ wil!

Een van de hoogtepunten was wel de lentefair waarbij de Mam’s specialisten het voor elkaar hebben gekregen om een aantal jonge boerderij-dieren op bezoek te krijgen. Een schattig klein ezeltje en Willem de dwerg-stier. En heerlijk met de konijntjes en de cavia’s knuffelen in het hooi.

De tuin van Mam’s is ook een van de kwaliteiten. Met een hele grote kastanjeboom (waar we momenteel dus veel plezier aan beleven), een zandbak, een trampoline, struiken om in te klauteren, picknickbanken op het gras en genoeg verharding op met de trekkers rond te rijden. Wat een luxe! Gelukkig spelen de kinderen ook altijd buiten als het weer het enigszins toelaat, ook de allerkleinsten. Ook dat past binnen het concept van Mam’s.

Ondanks dat de locatie geweldig is, is de omgeving van Mam’s ook mooi. Regelmatig gaan de specialisten met de kinderen op pad om op ontdekking te gaan. Dat kan met de kar voor de kids van het kinderdagverblijf. Lekker naar de markt of de eendjes voeren of de oudere kinderen van school halen of…..meelopen in de carnavalsoptocht! Heerlijk onder de rode dekentjes kijken ze hun ogen uit. De grotere kinderen gaan naar het bos of boodschappen doen of een ijsje halen, heerlijk!

Om de oudste peuters uit te dagen, organiseren de Mam’s specialisten 2 keer per maand met de peuterinstuif. De peuters mogen dan gaan meedoen in de kleuterklas op school! Voor de peuters een enorm avontuur, maar ook voor de kleuters op school bijzonder. Ze moeten de peuters natuurlijk een beetje helpen en wat voelen ze zich dan groot!

Tenslotte is de TSO nog het vermelden waard. Op school was in het verleden de TSO niet zo’n succes. Nu de Mam’s specialisten ook deze taak op zich hebben genomen is het een feestje om over te blijven. Er zijn duidelijke regels, gezond eten en niet te vergeten; uitdagend speelgoed voor alle klassen. Voor ons als ouders is het een prettig idee dat Mam’s ook het overblijven naar zich toe heeft getrokken. Overblijven blijft voor ouders toch altijd de minst duidelijke periode van een schooldag. Belangrijk is dat de Mam’s specialist die de TSO voor de kleuters verzorgt, ook de BSO verzorgt die dag. Voor deze kinderen belangrijk dat ze hetzelfde gezicht zien gedurende de dag, over conituiteit gesproken!

Beste jury van PrimaOuders. Volgens mij hebben wij in bovenstaande tekst duidelijk gemaakt dat er een sterk team werkt bij kinderdagverblijf Mam’s Epe waar de kinderen gelukkig mee zijn, en wij als OC ook. De samenwerking met de OC is constructief, de communicatie is helder en gemakkelijk en we hebben prettig contact.

Danielle, Annabel, Fenja, Meltem, Willeke en Diny. Allemaal onmisbare schakels in deze succesvolle kinderopvang waar onze kinderen graag heen gaan en ’s morgens afscheid van ons nemen met de woorden ‘Mam, je komt me toch niet te vroeg halen hè?’.

OC Mam’s kinderopvang Epe

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact