Peuterinstuif

Peuterinstuif

De St. Bernardus en MAM’s Kinderopvang draaien vanaf 1 april 2012 een pilot waarbij peuters zich binnen een rijke leeromgeving in een kleuterklas spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Dit noemen wij de peuterinstuif. De peuterinstuif is iedere eerste maandagochtend van de maand open inloop vanaf 08.30-09.00 . Vanaf 11.30 -12.00 uur kunt u uw peuter ophalen. Peuters die deel kunnen nemen zijn 3 jaar of ouder. Kosten om aan deze peuterinstuif deel te nemen zijn 12,50 per ochtend.

Het doel van de instuif is om te onderzoeken of de leeromgeving van de basisschool peuters kan stimuleren in hun ontwikkeling, zodat hun prestaties en aansluiting op de basisschool kunnen verbeteren. De St. Bernardus voert de regie over het inhoudelijke aanbod voor de peuters en de doorlopende ontwikkel- en leerlijn vanaf de peuterinstuif t/m groep 8. De kinderen uit de peuterinstuif zitten fysiek op het kinderdagverblijf van MAM’s. Een nauwe samenwerking tussen de St. Bernardusschool en het MAM’s is een vereiste. Deze samenwerking is er al, dus niets staat ons beiden in de weg om de peuterinstuif gevolg te geven.

De peuterinstuif bestaat uit maximaal 16 peuters in de leeftijd van 2 of 3 jaar die bij de kleuters in de groep komen. In de peuterinstuif wordt voorschoolse educatie aangeboden. In de huidige voorschoolse educatie is sprake van 2 pedagogisch medewerkers (mbo-niveau) op een groep. In het experiment staat er naast een pedagogisch medewerker, een begeleider (pabo-niveau) op de groep, die samen met de juf van de kleuters resultaatgericht gaan werken.

Wilt u met uw peuter gebruik maken van onze peuterinstuif? Klik dan hier. U komt dan bij ons inschrijfformulier. Vult u deze zo volledig mogelijk in en mail deze naar: info@mamskinderopvang. U krijgt per omgaande een bevestiging van ontvangst, hierna zal een collega contact met u opnemen om met u af te spreken wanneer uw peuter kan instromen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

– Mirthe Top, locatiedirecteur van de St. Bernardusschool
tel: 0578-613068 of door te mailen naar: directie@stbernardusschool.nl

– Annelies van Looijengoed van MAM’s Kinderopvang
tel: 0578-614885 of door te mailen naar: info@mamskinderopvang.nl

Wij hopen u te mogen begroeten!

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact