Gezonde voeding binnen MAM’s

Zoals u weet is MAM’s bezig haar voedingsbeleid aan te scherpen. Landelijk is voeding ook een thema hema binnen de kinderopvang. Er is voldoende animo bij kinderdagverblijven en peuterspeelzalen voor een aanpak Gezonde Kinderopvang en een vignet. Hiermee kunnen kinderdagverblijven en peuterspeelzalen aantonen dat ze gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. Voor basisscholen scholen bestaat zo’n aanpak en vignet al langer, maar jong geleerd is oud gedaan. Dus onderzocht het RIVM de afgelopen weken of de kinderopvangbranche hiervoor open zou staan.

Healthy green - MAM's gezond

RIVM ontwikkelt Aanpak Gezonde Kinderopvang

Het RIVM ging voor de verkenning in gesprek met medewerkers van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, ouders van oudercommissies en stakeholders. Er blijkt behoefte te bestaan aan één aanpak en vignet voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Deze vormen van opvang gaan door de harmonisatie immers steeds meer op elkaar lijken.
MAM’s zal deze ontwikkeling op de voet volgen en juicht deze initiatieven van harte toe. Gezond opgroeien is essentieel voor een kind!

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact