Hoera het is lente

Deze week zullen wij starten met het thema ‘Lente’. Voorzichtig komen de eerste zonnestralen door en lopen de temperaturen op. We spelen weer wat langer buiten en kijken hoe de bloemetjes beginnen te groeien.
We halen het thema ‘Lente’ ook naar binnen met onze activiteiten. De eerste activiteit die wij met jullie willen delen is een activiteit gericht op de fijne motoriek. Op het dienblaadje ligt een klein grasmatje en een pincet. Tussen het gras plaatsen we verschillende kleine spulletjes die te maken hebben met het thema: bloemetjes en vlindertjes. Het is de bedoeling dat de kinderen de spulletjes er met het pincet voorzichtig tussenuit halen en op het dienblaadje terug leggen. Wanneer de activiteit klaar is, kunnen zij de spulletjes weer terugplaatsen tussen het gras, zodat het volgende kindje de activiteit kan starten.

Naast dat de fijne motoriek met deze activiteit wordt gestimuleerd, ziet het kindje ook herkenbare dingen uit de natuur, die veranderen tijdens de lente: de bloemetjes gaan weer bloeien en de vlinders komen weer tevoorschijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact