Kinderboekenweek 2013

kinderboekenweek

 

Op woensdag 2 oktober a.s. start de 59e editie van de Kinderboekenweek. Onder het motto Klaar voor de start staan tijdens de kinderboekenweek Sport en Spel centraal.

Voor deze kinderboekenweek schreef Harmen van Straaten het kinderboekenweek geschenk, getiteld  Je bent super…Jan!

Het prentenboek van de kinderboekenweek Zzzz is van de hand van Loes Riphagen.

Sportliefhebbers zijn niet altijd leesliefhebbers, en lezers zijn niet altijd fanatieke sporters. Tijdens deze kinderboekenweek zullen sporters ontdekken hoe leuk lezen kan zijn en zullen lezers ontdekken hoe leuk sporten kan zijn.

Sporten en bewegen doen kinderen op scholen en in hun vrije tijd. Met sport en spel beleef je plezier en het is bovendien gezond. Leerzaam is het ook, want door het aangaan van nieuwe uitdagingen ontwikkelt een kind sociale vaardigheden. Kinderen leren ergens voor trainen, krijgen doorzettingsvermogen en ervaren hoe het is om te winnen, te verliezen uitverkoren of juist buitenspel gezet te worden.

Ze zien het belang van sportief gedrag en ontdekken hun talenten en beperkingen. Het vormt ze en maakt ze sterker. Natuurlijk is er ook aandacht voor spelletjes. Oude spelletjes als tikkertje, verstoppertje, maar ook gezelschapsspelen  en moderne computergames.

Binnen al onze vestigingen van MAM’s kinderopvang zullen wij naast onze gebruikelijke aandacht voor taal en boeken,  tijdens de kinderboekenweek extra aandacht geven aan boeken,veel voorlezen, samen plaatjes kijken en elkaar verhalen vertellen.

Op onze site zult u bij de diverse vestigingen kunnen lezen en zien welke activiteiten wij inzetten tijdens de kinderboekenweek 2013.

Wij wensen u met uw kind(eren) veel leesplezier.

hieronder enkele voorleestips:

  • Maak van de voorleesmomenten een vaste gewoonte. Kies daarvoor de tijd die u goed uitkomt: lekker rustig ’s morgens vroeg, ’s middags op de bank of voor het slapen gaan.
  • Kies een boekje dat bij de leeftijd van uw kind past. Vraag in de bibliotheek of boekhandel om advies.
  • Laat uw baby eerst het boekje “onderzoeken” voordat u hem eruit gaat voorlezen.
  • Laat uw kind spontaan reageren op wat hij ziet.

Met een baby hoeft een boekje niet vanaf het begin tot het eind bekeken te worden. Pas met een jaar of twee is een kind echt toe aan een verhaaltje.

veel leesplezier!!

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact