RS-virus

Het Respiratoir Syncitieel-virus, kortweg RS-virus, veroorzaakt een infectie aan de luchtwegen en komt vooral voor in de wintermaanden, van oktober tot en met maart.
De wat oudere kinderen en volwassenen worden alleen verkouden. Maar met name baby’s kunnen er ziek van worden. Als u de toestand van uw kind niet vertrouwt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de behandelend arts. Uw kind kan acuut medische zorg nodig hebben.

Verschijnselen:
Uw kind kan moeite hebben met ademhalen en veel en diep hoesten. Ook het drinken kan moeilijk gaan. De symptomen lijken in het begin op een verkoudheid, maar kunnen snel verergeren tot ernstig hoesten, piepende ademhaling, grauw zien, braken en uitdroging. Het RS-virus is besmettelijk bij directe contacten. Het wordt overgedragen door hoesten en neusvocht, via handen, kussen en knuffelen. De tijd tussen de besmetting en het uitbreken van de ziekte varieert van twee tot zes dagen. De meeste kinderen zijn beter weerbaar als zij daarna opnieuw in contact komen met het RS-virus.

Voorkomen van besmetting:
Om de besmetting met het RS-virus te voorkomen, raden wij iedereen die contact heeft met de baby aan, de handen regelmatig te wassen met warm water en zeep. Houdt afstand van baby’s en kleine kinderen als u verkouden bent of koorts heeft en draag zo nodig een mondkapje. Wees voorzichtig met knuffelen en houdt andere kinderen, zeker als zij verkouden zijn, uit de buurt van uw baby.

Mam's Kinderopvang © 2018 | Disclaimer | Contact
by Max