Knuffelfarm bij MAM’s Montessori

knuffelfarm (21).JPGknuffelfarm (17).JPGknuffelfarm (32).JPG

Na lang wachten kwam de boerin met de knuffelfarm donderdag 4 april aangereden met een vrachtauto vol kleine boerderijdieren.


Tijdens het uitladen van de dieren en de grote rieten manden zaten de kinderen van het kinderdagverblijf al met hun neuzen tegen de ramen gedrukt om alles goed te bekijken.
Toen alles klaarstond konden we met de kinderdagverblijfkinderen naar buiten om de dieren echt te aaien en te knuffelen.
Er waren grote en kleine cavia’s en konijnen die het heerlijk vonden om geknuffeld te worden. De kippen liepen overal tussendoor en vlogen soms iets op om ergens op te gaan zitten.
Ook liepen er twee kleine geitjes die pas afgelopen zaterdag geboren waren. Die moesten dus nog even de fles krijgen, een aantal kinderen hadden het geluk dat ze dit mochten doen.
Het meest bijzondere dier dat er mee was vonden de kinderen toch wel de alpaca, een soort kleine lama. Deze alpaca had ontzettend mooie ogen, het lijkt wel nep zeiden sommige kinderen. Zijn vacht was heerlijk dik, hij zal het niet koud hebben gehad.
Nadat school ook een rondje langs de knuffelfarm had gelopen was het al bijna tijd dat de school uit ging en dus dat de BSO kinderen kwamen.
Die konden niet wachten. Ze hebben nog nooit zo snel hun fruit en drinken op gehad als die dag. We begonnen binnen. Zo konden andere kinderen van school nog even buiten kijken.
Vanwege de kou zaten de kleine biggetjes van 8 weken en de kuikentjes binnen onder een warmte lamp. Deze biggetjes konden heerlijk bij je liggen en ze knorden zachtjes, dat vonden de kinderen heel schattig.
Eenmaal buiten was het echt genieten. De kinderen hebben ontzettend lang geknuffeld, geaaid en gespeeld met de dieren. Wat jammer was het dat ze weer terug gingen naar de boerderij.
Tot slot de middag afgesloten met warme chocolade melk of gewoon limonade. Op de vraag wie zou willen dat we elke dag die dieren hadden op de BSO stak iedereen zijn vinger op!
Een geslaagd begin van de Lente dus!

Voor een leuke foto impressie van de middag kunt u hier klikken.

Mam's Kinderopvang © 2019 | Disclaimer | Contact