Luchtverfrisser gel met hamam geur

Zelf een luchtverfrisser maken is een leuke en makkelijke activiteit, geuren en kleuren zijn eindeloos!
Je hebt geletine bladen nodig, kleurstof, klein schoon potje (ongeveer 200 ml) en natuurlijk lekker geurende oliedruppeltjes (die van mij komen van de bodyshop). Wij hebben de hamam geur van Rituals nagemaakt door eucalyptus en rozemarijn druppels te combineren.
Laat als eerst de gelatine bladeren in koud water weken. Je hebt 2,5 gelatine blaadjes nodig voor 200 ml. Druppel ondertussen een gekozen kleurstof in je lege potje. 1 druppel is al genoeg. Hierna kan de geurolie toegevoegd worden, wij hebben wel iets van 7 druppels per geur gedaan.
De geletine bladen kunnen na 5 minuten weken uitgeknepen worden en in een pan met water gedaan worden. 2,5 Bladen en 200 ml water per potje. Zodra het kookt uitzetten en laten afkoelen tot het lauw is. Dit doorzichtige goedje kan in je potje gegoten worden. Je ziet meteen je kleur prachtig worden en de geur verspreid zich direct!
Wij hebben het woord ‘hamam’ gestempeld en aan het potje gehangen maar dat is uiteraard eigen keus. Het duurt een paar uur voordat de de vloeistof gel wordt.

Je lekker ruikende luchtverfrisser kan in de badkamer of toilet neergezet worden. De geur blijft ongeveer 2 weken.
Veel plezier met maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact