MAM’s babymassage

Met trots kunnen we vertellen dat Mariël Potkamp, Senior MAM’s Expert met als specialisatie baby coach, is gestart met de opleiding tot ‘docent Shantala babymassage.’ Vanaf 2018 zal deze expertise binnen MAM’s Kinderopvang ingezet gaan worden. Graag nemen wij u mee in de expertise van baby massage.

MAM’s Kinderopvang is zich bewust van het belang van het welbevinden van baby’s binnen de babygroepen en de rust en ontspanning die baby’s dagelijks nodig hebben. Een middel om het welbevinden van een baby te stimuleren is babymassage. Babymassage is een ontspannende manier van aandacht tussen kind en ouder/verzorger. Daarnaast heeft babymassage een groot aantal voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van een baby op zowel lichamelijk- als emotioneel gebied:
Een aantal van deze voordelen zijn:
– Ontspannen van het lichaam
– Afvoeren van afvalstoffen
– Vrijkomen van geluk hormonen oxytocine en endorfine
– Stimuleren van de bloedsomloop
– Stimuleren van darmpjes om bijvoorbeeld darmkrampjes te verminderen
– Bevorderen van ontspannen slapen
– Bevordering van hechting/band tussen ouder/verzorger en kind
– Geven van geborgenheid en vertrouwen

Babymassage is afkomstig uit India en door de Franse arts Leboyer (gynaecoloog en verloskundige) naar onze westerse samenleving gehaald. Leboyer schreef een boek over babymassage en reisde voor meer kennis over dit onderwerp naar India. Daar ontmoette Leboyer mevrouw Shantala wie haar baby aan het masseren was. Deze techniek van masseren heeft Leboyer naar het westen gehaald en vernoemd naar mevrouw Shantala.

Mariël Potkamp zal in de toekomst zowel onze MAM’s babyspecialisten als MAM’s ouders gaan meenemen in de wereld van het masseren en de werking hiervan. Een prachtige aanvulling op de baby expertise die binnen MAM’s Kinderopvang aanwezig is in vorm van gediplomeerde babyspecialisten en babycoaches, de MAM’s babyloft en alle samenwerkende partijen met babyexpertise in de regio Epe/Apeldoorn.

Mochten er vragen zijn over de MAM’s babymassage of over andere baby expertise binnen MAM’s Kinderopvang, neem gerust contact op met Mariël Potkamp via mariel@mamskinderopvang.nl

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact