MAM’s bewuste voedingsaanbod

De schijf van vijf

De schijf van vijf

Waarom een voedingsbeleid?

MAM’s vindt het belangrijk om kinderen gezonde voeding aan te bieden en dat zij gezond (leren) eten. MAM’s voedingsbeleid is gebaseerd op adviezen van het Voedingscentrum. Met gezond eten is variatie en regelmaat erg belangrijk, daarom hebben wij een voedingsschema om op gezette tijden te eten en goed te kunnen variëren. Jong geleerd is oud gedaan, en dat geldt zeker ook voor een gezonde leefstijl. Voor onze MAM’s specialisten bestaat een groot deel van hun baan uit het aanleren van gezonde gewoontes, zo ook voeding.

 

Visie en uitgangspunten

Het Voedingscentrum is er duidelijk over: kinderen in Nederland worden te dik. Overgewicht heeft veel gevolgen voor de gezondheid. Vaak zie je dat zwaarlijvige kinderen ook op latere leeftijd last van overgewicht houden. Daarom is het belangrijk om kinderen al jong gezonde voedingsgewoonten aan te leren. MAM’s voedingsbeleid is voornamelijk bedoeld om een nieuw bewustzijn te ontwikkelen ten aanzien van gezonde voeding. Buiten de ouders, ziet MAM’s het als haar taak kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren. Binnen MAM’s krijgen kinderen eetpatronen aangeleerd en maken ze kennis met andere producten dan thuis. Uit onderzoek blijkt: zien eten doet eten. Kinderen die thuis nooit tomaat willen proeven, eten dit binnen MAM’s soms wel. Dit omdat ze zien dat andere kinderen het wel lusten, of omdat het gewoon een andere omgeving is. Binnen MAM’s maken wij graag van deze manier van imiteren gebruik en werken daarmee aan een basis voor goede eetgewoonten.

Bij Sport&Avontuur zijn we daarom ook sinds 1 februari begonnen om iedere middag te starten met een stuk fruit en aan het einde van de middag  de kinderen te laten kiezen uit een gezonde snack van de week. Deze bestaat altijd uit twee verschillende groente. Wat er zoals aan bod komt zijn; snoeptomaten, paprika’s, bospeen, komkommers en rozijnen. Het is erg leuk om te zien dat kinderen het toch proberen en van elkaar zien en horen dat ze het erg lekker vinden. Ook zullen wij weer meer kook activiteiten op het programma zetten, waarin we gezonde snacks en maaltijden met elkaar gaan maken. We proberen hierin allemaal verse producten te verwerken en zo min mogelijk uit “een pakje” te halen.

fruit

Om deze lijn voort te zetten en kinderen bewust te laten worden van gezonde voeding en snacks, zouden we dan ook graag zien dat als er getrakteerd wordt bij MAM’s Sport&Avontuur, u er rekening mee wilt houden om te proberen om een leuke maar ook gezonde traktatie aan uw kind mee te geven. Op internet staan heel veel ideeën en suggesties hiervoor.

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact