MAM’s & Nawijn en Polak

Samenwerking kinderboekwinkel Benjamin, Nawijn en Polak

Binnen MAM’s zijn wij erg actief met het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen. Voorlezen en samen lezen is hier een belangrijk onderdeel in. Onze MAM’s specialisten zijn dagelijks bezig met voorlezen en verhalen vertellen aan de kinderen. In het kringetje, aan tafel, maar ook gezellig tussendoor op de bank of op een kleedje op de grond. Het voorlezen en lezen van boekjes willen wij graag met u delen.

Daarom hebben wij bij kinderboekwinkel Benjamin, onderdeel van Nawijn en Polak, de vraag neergelegd of zij elk kwartaal een aantal boeken wil uitlichten die leuk zijn om (voor) te lezen voor/door uw kinderen.


benjaminBoekentips voor het voorjaar…

Er komt zo ontzettend veel moois uit, dat we bijna niet konden kiezen welke titels we hier zullen noemen. Als u de komende tijd in het centrum van Apeldoorn bent, kom dan zeker even bij ons binnen lopen, want de winkel is goed gevuld! (En van 12 t/m 20 maart is het Boekenweek, dus mag u zichzelf ook weer eens verwennen met een boek!)

We beginnen voor de jongsten met “De liedjes van Gonnie & vriendjes”. Ageeth de Haan zullen velen kennen van haar cd met crèche-liedjes ‘Bijt ie in je bil’. Ze heeft nu een cd gemaakt met liedjes over Gonnie en haar vriendjes, en hij is zó leuk geworden! De cd zit achterin een schattig klein boekje met de teksten en plaatjes, en het is uitgegeven door uitgeverij Gottmer.

Voor de kleuters (en andere mensen met humor:) is Lemniscaat gekomen met het hilarische boek “Marcs grote gevaarlijke tanden” door Jarvis. Marc is een alligator uit een familie´vol buitengewoon gevaarlijke alligators´. Marc is geen uitzondering, hij is huiveringwekkend.  Elke dag neemt Marc de tijd om zich voor te bereiden op zijn dagelijkse rondje stuipen-op-het-lijf-jagen: hij laat zijn schubben glimmen, scherpt zijn nagels, poetst zijn grote gevaarlijke tanden en oefent zijn angstaanjagende gezichten in de spiegel. In het oerwoud doet Marc´Hap! Hap!´ en ´Grrr! Grrr!´ En zegt dingen als:´Ik ben Marc. Ik ben groot en gevaarlijk. Beef voor mijn scheermesscherpe tanden.` Het werkt: kikkers springen van hun plompenbladeren, apen vallen uit hun boom en papegaaien krijsen van schik.  Maar dan komt de dag dat Barry Bever Marcs geheim ontdekt… Je ziet ‘m niet aankomen, en maakt het echt tot het meest verassende krokodillen-prentenboek sinds tijden!

Voor de kinderen van 7 t/m 9 wil ik Pieter Koolwijk’s “Baas van de wereld” onder de aandacht brengen. Ivo en Mila komen bij toeval de baas van de wereld tegen. Dat hij er uitziet als een zwerver doet hen in eerste instantie twijfelen, maar al gauw blijkt het waar te zijn. Voor ze het weten zijn Ivo en Mila betrokken in de plannetjes van Baas, en worden ze zelfs ook achtervolgd door de politie! Gelukkig kunnen ze vertrouwen op de zwerver met zijn vliegende winkelwagentje. Wat een geweldig boek is dit! Het laat je nadenken over de samenleving en de zorg voor de wereld, zonder dat het ook maar ergens belerend of oordelend is.

Dat de 5e boomhut en 13e grijze jager zijn verschenen hadden jullie natuurlijk al lang gehoord.

Maar heb je ook al gehoord over De Keverjongen? Of de Mysterieuze Controller? En heb je gehoord dat Anke de Vries een nieuw boek heeft geschreven?

Zo is er ook het debuut van Arianne Bolt,en oh wat zijn we blij dat zij gestopt is als docent om te kunnen gaan schrijven.  Ze schreef De laatste reis van de Ballerinus, en Linde Faas heeft het sfeervol geïllustreerd. Een avontuurlijk en fantasievol avontuur over Ravi en IJs, Sep, en een schip en heel veel circusdieren. Dit is ook echt een heerlijk boek om elkaar voor te lezen na het eten, zeker weten dat alle gezinsleden blijven zitten om niks te missen!

***AANBIEDING: In maart en april zijn alle Boer Boris boeken slechts 10 euro. Ook de nieuwste titel: Boer Boris en de Eieren.***

Kinderboekwinkel Benjamin
Marktstraat 1a
7311 LH Apeldoorn
(055) 5212709
www.nawijn-polak.nlbenjamin

 

Mam's Kinderopvang © 2017 | Disclaimer | Contact
by Max