MAM’s & Nawijn en Polak

Samenwerking kinderboekwinkel Benjamin, Nawijn en Polak

Binnen MAM’s zijn wij erg actief met het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen. Voorlezen en samen lezen is hier een belangrijk onderdeel in. Onze MAM’s specialisten zijn dagelijks bezig met voorlezen en verhalen vertellen aan de kinderen. In het kringetje, aan tafel, maar ook gezellig tussendoor op de bank of op een kleedje op de grond. Het voorlezen en lezen van boekjes willen wij graag met u delen.

Daarom hebben wij bij kinderboekwinkel Benjamin, onderdeel van Nawijn en Polak, de vraag neergelegd of zij elk kwartaal een aantal boeken wil uitlichten die leuk zijn om (voor) te lezen voor/door uw kinderen.


Boekentips juni 2017 van Nawijn & Polak

Hieronder treft u de boekentips van Nawijn en Polak aan:

De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn bekendgemaakt. In de categorie 6 t/m 9 bleek De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen het populairst onder alle stemmers. In de categorie 10 t/m 12 jaar gingen de meeste stemmen naar Dagboek van een muts 10 – Puppy Love.

Net nieuw verschenen voor deze fans is een Doe-Boek van de boomhut. Spelletjes, puzzels en natuurlijk veel uitvindingen en grapjes van Andy en Terry.
En “Het leven van een Loser” deel 11 ligt ook vers van de pers in de winkel. Wie een goed rapport heeft, wordt beloond, toch?!
Wilt u nou dat uw kinderen eens wat anders lezen dan weer deze series/ Kom dan bij ons advies vragen, want de andere uitgevers zitten ook niet stil en we hebben heel wat leuke alternatieve met dezelfde humor voor jongens en meisjes.

Voor de peuters en kleuters is er ook ontzetten veel moois verschenen, veel kijkboeken en voorleesbundels om 6 weken zoet mee te zijn,
maar wat we echt even moeten melden is een heel bijzonder project. Want wat gebeurd er als je de Gruffalo mee laat gaan op Berenjacht? Dan komt De grote Grijpmedan!
Helen Oxenbury heeft met Julia Donaldson een prentenboek gemaakt. Een spannend stapel-verhaal, dus de kleuters zullen er van smullen!
Terwijl alle dieren bang zijn om de grot in te gaan is Moeder kikker uiteindelijk degene die wel gaat kijken.
Wat ze daar aantreft houden wij nog even als verassing, maar de uitkomst is verrassend en vraagt erom het boek “nog een keer” te lezen…

De grote Grijpmedan, Donaldson en Oxenbury, uitgeverij Gottmer.

Dan is er nog een boek wat zelf gelezen kan worden vanaf een jaar of 10-11, maar als je slim bent lees je het ook als ouder, want het is zo mooi!
Wie dacht dat Annet Schaap bij het uitdelen van talenten in de categorie tekenen was ingedeeld (o.a. hoe overleef ik een super juffie)
is heel wat jaren voor de gek gehouden. Schrijven! Dat is waar haar werkelijke talent ligt want wat een parel heeft zij afgeleverd met dit debuut!

Het is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten.
Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont.
Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land.
Over Lampje, (Pippi, Ronja en de rode prinses, jullie zouden zeker weten vriendinnen zijn geworden) de dochter van de vuurtorenwachter,
die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken.
Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.
Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Lampje, Annet Schaap, uitgeverij Querido.

Graag tot ziens bij ons in de winkel, en alvast een hele fijne vakantie met veel vrije tijd om (elkaar voor-) te lezen!

Henny en Moniek,
Kinderboekspecialisten bij Nawijn & Polak.
Marktplein 24, Apeldoorn

(055) 5212709
www.nawijn-polak.nl

benjamin

 

Mam's Kinderopvang © 2018 | Disclaimer | Contact