MAM’s & Plaisirs Gourmands- Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag?

Voeding is een hot item. Er wordt veel over geschreven en op tv over verteld. Iedereen weet langzamerhand wel dat kinderen aan diverse verleidingen op het gebied van slechte voeding blootstaan en dat basisvoedingsmiddelen als groente en fruit daarmee moeilijk kunnen concurreren.

MAM’s vindt het tijd om eens precies na te gaan wat de beste voeding is, die gedurende de dag aan kinderen kan worden voorgeschoteld. Het Voedingscentrum, gefinancierd door de overheid,  verstrekt ons daar veel informatie over.

MAM’s heeft op dit moment al beleid op dit onderwerp, maar voelt de behoefte hier nader naar te kijken en  te onderzoeken of het beter kan. Met name goede, verantwoorde keuzes maken  in de productsoorten vindt MAM’s belangrijk. Wat staat er op het etiket, zijn het producten met  bijvoorbeeld  minder zout, verzadigd vet en suiker (calorieën). Het gaat tenslotte om de ontwikkeling en gezondheid van het kind.

Onze eigen MAM’s Expert Simone Pelgrim, de voedingsconsulente, is momenteel bezig een beleidsplan met uitgangspunten hiervoor op te stellen. Dit wordt de kapstok voor de inkoop van voeding voor MAM’s. Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de resultaten. In de komende nieuwsbrieven zullen wij u steeds weer informeren over dit onderwerp.

liggend

Veel ouders zijn na een dag hard werken moe en hebben vaak weinig zin om nog een volwaardige maaltijd te gaan koken. De kinderen zijn ook moe van een hele dag spelen, kunnen vaak niet lang wachten, worden hangerig en de gezelligheid van het samen eten is dan snel weg. Toch weten we hoe belangrijk het is gezond en goed te eten om maar te zwijgen van de sociale en communicatieve waarde van het samen gezellig warm eten aan tafel.

Daarom zien we dat steeds meer kinderdagverblijven en organisaties voor buitenschoolse opvang  de kinderen een warme maaltijd aanbieden.

MAM’s gaat dit ook doen, maar MAM’s zou MAM’s niet zijn als zij het niet anders zou doen. Daartoe  gaat MAM’s  in samenwerking met Plaisirs Gourmands* een betaalbare, lekkere, kwalitatief goede, verantwoorde en gezonde meeneemmaaltijd aanbieden, waarvan u thuis met uw gezin kunt genieten.

We noemen deze service: MAM’s Gourmands. Binnenkort ontvangt u meer informatie over een proeverij en de datum waarop we onze eerste pilot gaan draaien op onze vestiging aan de Jachtlaan.

*Wie/Wat is Plaisirs Gourmands?

Plaisirs Gourmands (letterlijk: het plezier van de fijnproever) is een cateringbedrijf uit Apeldoorn, dat verse en smaakvolle gerechten bereidt voor mensen die willen genieten van een verantwoorde en heerlijke maaltijd, kortom van eten waar je blij van wordt en gezond bij blijft.

Virginie Korteling is de spil van dit cateringbedrijf. Ze wil dat Plaisirs Gourmands een combinatie is van passie, kwaliteit en aandacht voor een ultieme smaakbeleving. Ze is net zo gek op lekker eten als haar gasten. Elke dag aandacht geven aan gezond, heerlijk en bewust eten, door te werken met zoveel mogelijk verse, natuurlijke en pure ingrediënten voor smaakvolle en authentieke gerechten. De gasten laten genieten van elk eetmoment op een toegankelijke en plezierige manier die aansluit bij een druk leven. Dat is haar missie met Plaisirs Gourmands.

Haar basis ligt in Frankrijk en in de Franse en Italiaanse keuken, maar ze laat zich graag inspireren door alle windstreken.

IMG_6647 foto van Virginie

Virginie Korteling

Voor meer informatie over Plaisirs Gourmands: www.plaisirsgourmands.nl

 

Met vriendelijke groet,

Mariëlle Kuipers – de Kloet
Directeur MAM’s Kinderopvang

 

 

 

 

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact