MAM’s Sport&Avontuur; Van kikkerdril tot kikker

Met het lekkere weer van de afgelopen tijd, waren de kinderen van MAM’s Sport&Avontuur weer veel bij de beek te vinden. Van gevonden takken mooie vlotten bouwen, of gewoon lekker wroeten in de grond en kijken wat er allemaal leeft. 

En er leeft zeker wat! Al snel zagen de kinderen dat er op vele plekken in de beek heel veel kikkerdril zat. En toen we goed gingen kijken zagen we ook al een flink aantal kikkervisjes in de beek zwemmen.

De schoenen en sokken gingen uit, de broek werd opgehesen, want dat wilden we natuurlijk van dichterbij zien! Het werd een heerlijke spetterpartij, want de kikkervisjes waren erg snel en daardoor moeilijk te vangen. Uiteindelijk lukte het een aantal kinderen toch! Wat grappig dat iets wat een kikker gaat worden, eerst een staart heeft. Kikkers hebben toch geen staarten? Iets verderop werd een kikker gevangen en toen wisten we het zeker: kikkers hebben geen staarten!

De komende weken hopen we nog veel bij de beek te kunnen spelen. Zo kunnen we mooi in de gaten houden hoe de kikkervisjes verder groeien tot kikkers!

Mam's Kinderopvang © 2019 | Disclaimer | Contact