MAM’s Sport&Avontuur en de Orderbeek


De afgelopen weken waren de kinderen van Sport&Avontuur veel te vinden in het bos achter het derde veld van Victoria Boys. Hier loopt ook de spreng die in de buurt ook wel de Orderbeek wordt genoemd. Dit is een spreng die uitloopt in de welbekende Grift.

De laatste jaren is er veel onderhoud geweest aan de spreng. Nieuwe bruggen en beschoeiing zorgen ervoor dat de spreng weer sneller kan stromen.

Voor de kinderen van Sport&Avontuur is dat een paradijs van ontdekking. Met gevonden takken worden er bruggen en dammen gebouwd. Ook kan er gezocht worden naar verschillende insecten die in en rondom de spreng leven.

We vertellen de kinderen  dat de spreng cultuurhistorisch van belang is en dat we er ook zo mee om moeten gaan. Bruggen die de stroming van de beek niet belemmeren, laten we staan voor de volgende keer. Dammen verwijderen we aan het eind van de dag, zodat de spreng zijn doorstroming blijft behouden.

Spelen bij water brengt  ook risico’s mee. De spreng is zo’n twintig centimeter diep, dus een misstap zorgt enkel voor een paar natte sokken en schoenen.

Wij hopen in de lente en zomer nog veel mooie activiteiten en avonturen te beleven rondom de spreng.

Wilt u meer weten over de spreng en zijn omgeving? Volg dan de volgende link.

Mam's Kinderopvang © 2019 | Disclaimer | Contact