Moddertaart bakken bij MAM’s Jachtlaan

Woensdag was de laatste stagedag van Judith. Daarom wilden we wat lekkers gaan eten en er een extra leuke dag van maken, om te vieren dat ze bij MAM’s geweest is. We kwamen op internet een mooie moddertaart tegen… Modderweek en iets te vieren… Dat wordt een mooie MAM’s Moddertaart!

Om te beginnen hebben we allemaal leuke varkentjes gemaakt van fondant. Deze varkens zouden uiteindelijk lekker in de modderpoel gaan zwemmen. We hebben chocolade in een pannetje met slagroom gesmolten. De cake hebben we in drie lagen gesneden en deze lagen hebben we gevuld met banketbakkersroom en fruitvlaai. De zijkanten moesten ingesmeerd worden met chocopasta zodat de Kitkats er tegen aan geplakt konden worden. Dit was een heel precies werkje en wat een pech dat er een paar Kitkats gebroken waren… De kinderen wisten hier wel raad mee en staken ze gauw in hun mond. Nadat alle KitKats geplakt waren, en het chocolademengsel wat gestold, was het tijd om de modder (chocolade) in de tobbe (taart) te gieten. Vervolgens hebben we de varkentjes erin gezet en moest de taart nog even in de koelkast om op te stijven.

Toen de taart helemaal klaar was hebben we er lekker van gesmuld, wat een heerlijke taart! Wat een heerlijke afsluiting van een schooljaar vol plezier, juf Judith, bedankt voor alle gezellige woensdagen!

Groetjes van Mariska en alle woensdag-kinderen

Mam's Kinderopvang © 2019 | Disclaimer | Contact