Nationale Voorleesdagen 📚

Voorlezen maakt je leuker

De Nationale Voorleesdagen 2019 worden op woensdag 23 januari ingeluid met Het Nationale Voorleesontbijt en duren tot en met 2 februari.
Het Prentenboek van het Jaar 2019 is Een huis voor Harry van Leo Timmers

Voor 2019 is Een huis voor Harry van Leo Timmers verkozen tot Prentenboek van het Jaar.  Naast dit boek werden negen andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboek TopTien van De Nationale Voorleesdagen 2019 vormen.

Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar. Het ‘kernkind’ is het kind van 3 jaar oud, dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt.

Bij MAM’s Kinderopvang zijn wij dagelijks bezig met taal. Samen lezen en voorlezen is hierbij een belangrijk onderdeel. Tijdens de Nationale Voorleesdagen geven wij het voorlezen extra aandacht.

Samen een boekje lezen en plaatjes bekijken, het is voor jong én oud vaak een heerlijk en rustgevend moment.
Voorlezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Wanneer je kindje wordt voorgelezen, maakt het bovendien op een aangename manier kennis met de wereld van de boeken. Een wereld waarvan het thuis en op school veel profijt en plezier kan hebben.

Voorlezen vergroot de woordenschat, draagt bij aan het taalgevoel en taalbegrip, het prikkelt de fantasie, je oefent de luistervaardigheden en concentratievermogen, het stimuleert de sociaal-emotionele vaardigheden en motiveert een kind om zelf te leren lezen.

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact