Nijntje beweegdiploma bij MAM’s Epe

nijntje

Sinds een aantal weken maken de kinderen van de peutergroep van MAM’s Epe een uitstapje naar de gymzaal op de Bernardusschool. Een aantal kinderen mag in de bolderkar mee, de grotere kinderen lopen zelf, wat een gezelligheid onderweg!

Eenmaal aangekomen op school mogen de jassen en de schoenen uit en nemen sommige al stiekem even een kijkje bij de peuterinstuif, deze grenst namelijk aan de gymzaal op school. Wanneer alle jassen en schoenen uit zijn rennen de kinderen vol enthousiasme op Katja af: het is tijd om te gymmen!

Iedere gymles starten we met het liedje ‘We maken een kringetje’, waarop het liedje ‘Jan Huigen in de ton’ volgt. Een hoop gegiechel is te horen, want als de ton in duigen valt, kan niemand zijn lach meer inhouden! Een gezellige en gezamenlijke start van de gymles.

Bijgekomen van het lachen worden de kinderen in kleinere groepjes verdeeld en kan het echte gymmen beginnen: er wordt geklommen en geklauterd, we rollen met de ballen en we werken aan ons evenwicht. Soms gaat het gelijk goed en soms is het vallen en weer op staan, maar wat hebben de kinderen in de afgelopen weken al veel geleerd! De groepjes rouleren in het doen van verschillende opdrachten. De opdrachten die zijn gedaan en geoefend worden op het einde van een gymles samengevoegd tot één groot parcours. We vormen weer één grote groep met alle kinderen en één voor één doorlopen we het parcours. Aan het einde van het parcours vormt zich langzaamaan een mooie kring, waar we nog een afsluitend liedje zingen. Een high-five voor Katja en de gymles zit er alweer op…

We kijken uit naar nog een paar gezellige en leerzame momenten, voordat alle kinderen hun Nijntje-beweegdiploma in ontvangst mogen nemen!

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact