Proefjes BSO De Kring

IMG_3834
Voor de oudere kinderen van de BSO hebben we samen met hen een aantal nieuwe dingen bedacht om te gaan doen. Eén van de dingen die de kinderen aangaven was dat het hun leuk lijkt om zelf kleine ‘lesjes’ en activiteiten voor te bereiden, en deze  met een groepje kinderen uit te voeren en daarna met een MAM’s specialist te bespreken hoe het ging. Een geweldig idee, kinderen geven aan wat zij willen doen en creëren hiermee hun eigen leervraag. Ze leren hierbij al wat meer over hoe het is om voor een groep te staan, te ‘presenteren’ en te reflecteren. Dit zijn hele nuttige dingen die later op de middelbare school heel goed van pas komen! Hier werken wij als MAM’s specialisten natuurlijk graag aan mee. Deze week zijn we hier mee gestart en het was een groot succes.

De jongens hebben bedacht dat zij deze week proefjes wilden uitvoeren met een groepje kinderen. Op maandag hebben zij op internet de proefjes uitgezocht, hierbij een Power Pointpresentatie gemaakt en een lijstje opgesteld met alles wat ze daar voor nodig hadden. De MAM’s specialist heeft de benodigde dingen aangeschaft, zodat ze op dinsdag de proefjes konden uitvoeren. Terwijl de andere kinderen bezig waren met koken, bereidden de jongens de proefjes voor. Ze hebben alles klaar gezet en met elkaar geoefend wat ze wilden zeggen. Best spannend nog, voor zo’n groep kinderen!

Toen de koekjes in de oven stonden was het zo ver, de proefjes gingen starten. De jongens riepen iedereen aan tafel, de kinderen waren erg enthousiast! De proefjes werden uitgevoerd en hier en daar hoorden we kreten als WOOOW, Waaauw en HUH?! In de filmpjes en foto’s kunt u zien hoe goed de jongens het hebben gedaan.

Na afloop hebben we samen besproken hoe het gegaan was, wat ging er goed, wat kon er beter? De jongens kwamen al met hele goede punten, erg knap! Ze zijn al weer helemaal enthousiast over volgende activiteiten die ze willen gaan uitvoeren, aan ideeën geen gebrek!

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact