Samen ontbijten tijdens het voorleesontbijt bij MAM’s in Epe

De tafel is prachtig gedekt en de kinderen mogen aan tafel gaan zitten. Het ruikt heerlijk naar verse broodjes, croissantjes en eieren. De kinderen schenken zelf jus d’orange in en er wordt hen verteld dat dit ontbijt in het teken staat van de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen wordt extra stil gestaan om  (voor) te lezen. Bij MAM’s staat de komende dagen het voorlezen ook extra centraal. Vooral het samen lezen, plaatjes bekijken en praten over een verhaal. Het boek wat bij de voorleesdagen hoort is: Krrrr…okodil, geschreven door Catherine Rayner! Dit boek staat bij MAM’s en wordt samen met de krokodil (poppetje) ,samen voorgelezen. Een fijne start van de Voorleesdagen!

Uit onderzoek komt naar voren dat ouders de grootste invloed hebben op de leesontwikkeling van hun kinderen. Ouders die voorlezen en praten over boeken, maken hun kinderen tot blijvende lezers.
Wilt u meer informatie over de  Nationale Voorleesdagen, kijkt u dan eens op: http://www.nationalevoorleesdagen.nl/index.html

Klik hier voor de foto’s.

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact