Sinterklaas activiteiten

Thuis lekker bezig zijn met Sinterklaas activiteiten is leuk maar ook leerzaam. Hierbij 3 activiteiten die bij onze peuters op de groep populair zijn.

Wij hebben de reserve schoenen van Sinterklaas te leen en hoofdpiet heeft ons gevraagd er goed voor te zorgen. En dus worden de schoenen zorgvuldig en met veel concentratie gepoetst. Zorg voor leren schoenen, doorzichtige schoenpoets, een doekje/zacht sponsje en een borstel.

sint-slingersint-slinger

 

Zelf een (nep) cadeautje inpakken vraagt veel verschillende vaardigheden maar kinderen vinden het geweldig. Zorg voor een klein stukje papier, plakband op een stevige houder en iets kleins om in te pakken: een wc-rol, theedoosje e.d. De eerste keer is het fijn om samen het plakband af te scheuren. Hierna zijn ze niet meer te stoppen. Een sticker erop voor wie het cadeau is maakt het helemaal af.

sint-slinger

sint-slinger

 

Tot slot, zelfs leuk voor de jongsten: de baard van Sinterklaas maken met je handen. Wij hebben het hoofd van Sinterklaas gelamineerd zonder baard. Een bergje scheerschuim of voor de jongsten slagroom erop en draaien met de vingers. Bij alle werkjes vergroot je de spanningsboog en verfijn je de motoriek. En het is gewoon leuk om te doen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact