Tarieven

Bij MAM’s houden we van duidelijkheid. Ook als het gaat om onze tarieven. We hanteren daarom een uurtarief zonder bijkomende kosten. Wel zo handig, want zo weet u precies waar u aan toe bent. Het uurtarief is afhankelijk van de gewenste opvangvorm.

Mam's Kinderopvang Tarieven 2

Bekijk de tarieven, kies vestiging

Berg en Bos

Canadalaan

De Diamant

Hertog van Gelre

Jachtlaan

Montessori Centrum

Montessori Kerschoten

Spreng Ugchelen

Mam's-kinderopvang-Tarieven-3
Mam's Kinderopvang Tarieven 4

Plaatsingsprocedure

Welkom! Fijn dat u uw kind bij ons wilt aanmelden. Voordat we aan de slag kunnen met uw aanmelding, raden wij u aan om om contact op te nemen met de vestiging die uw voorkeur heeft. Dan weet u namelijk zeker dat er plekje vrij is voor uw kind op deze vestiging.

Rondleiding

Wanneer u heeft doorgegeven welke vorm van opvang u wenst, welke dagen uw voorkeur hebben en wanneer u graag wilt starten met de opvang, wordt u uitgenodigd voor een rondleiding. Uiteraard is het ook mogelijk een rondleiding te krijgen wanneer u nog in de oriëntatiefase zit. Tijdens zo’n rondleiding maakt u kennis met de vestiging en hoort u waar MAM’s voor staat en wat er allemaal mogelijk is.

Opvang aanvragen bij MAM’s Kinderopvang

Wanneer u definitief besluit uw zoon of dochter bij ons aan te melden, kunt u dat doen vanaf een jaar voor de gewenste plaatsingsdatum, mits de gewenste opvangtijden en dagen bekend zijn. Het aanmelden van een nog niet geboren kind kan alleen als de uitgerekende geboortedatum bekend is.

Rekentool

Het is handig als u van tevoren kunt inschatten, wat u kwijt bent aan opvangkosten. U kunt daarom met onze rekentool een proefberekening maken van de netto opvangkosten. Het werkt eenvoudig: Vul de gevraagde (inkomens)gegevens en opvangwensen in. U ziet vervolgens een berekening van de totale opvangkosten die MAM’s in rekening brengt, en van de hoeveelheid kinderopvangtoeslag die u zult ontvangen. Zo weet u direct wat uw maandelijkse eigen bijdrage zal zijn.

Mam's Kinderopvang Tarieven 5

Facturatie jaaruren

Als uw kind eenmaal op de opvang zit, ontvangt u maandelijks een factuur voor de opvangkosten. Het maandtarief wordt berekend op basis van een jaarurensystematiek. Dat wil zeggen dat MAM’s op basis van de opvanguren per dag en het aantal opvangdagen per week kijkt naar het aantal opvanguren wat u op jaarbasis zult gaan afnemen. Daarbij houden wij rekening met de gekozen opvangvorm, dus opvang tijdens 40 schoolweken, 12 vakantieweken en/ of 52 weken. Het jaartotaal wordt in twaalf gelijke termijnen in rekening gebracht. U betaalt maandelijks dus een gemiddelde van de kosten die u op jaarbasis zult gaan maken. Het maandtarief wordt maandelijks op of rond de 27ste van de maand geïncasseerd voorafgaand aan de maand waarin u opvang afneemt. MAM’s brengt de opvangkosten dus vooraf aan u in rekening.  Neemt u, naast uw vaste contractdagen extra opvang af, dan worden deze extra opvanguren direct tegen het reguliere uurtarief in rekening gebracht.

Mam's Kinderopvang Tarieven 6

Belastingdienst

Als u gebruik maakt van de kinderopvang, komt u mogelijk ook in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. De hoogte van de kinderopvangtoeslag die u ontvangt, is afhankelijk van veel persoonlijke factoren, zoals inkomen, het aantal kinderen dat gebruik maakt van de opvang en het soort opvang waar u gebruik van maakt.

Maximaal aantal uren toeslag

Daarbij kunt u tot maximaal 230 uur kinderopvangtoeslag per maand krijgen. Dit geldt voor alle opvanginstellingen samen. Dus als u niet alleen gebruik maakt van de opvang bij MAM’s Kinderopvang, maar bijvoorbeeld ook bij een gastouder, dan kunt u in totaal voor maximaal 230 uur kinderopvangtoeslag krijgen.

Maximum uurtarief

De Belastingdienst vergoedt de kosten van de kinderopvang tot een maximum uurtarief. Betaal je meer dan dit uurtarief, dan is het bedrag dat boven dit maximum uurtarief valt, voor je eigen rekening. Is het uurtarief van MAM’s Kinderopvang lager dan dit maximum uurtarief, dan krijg je over dit lagere uurtarief kinderopvangtoeslag.

De Belastingdienst stelt het maximum uurtarief opnieuw vast. Wilt u weten wat het actuele uurtarief is dat dit jaar geldt, kijk dan op de website van de Belastingdienst/Toeslagen.