Tentoonstelling Mandala

DSC00400.JPGDSC00380.JPG
Vandaag (19 februari) zijn we bij Mams Jachtlaan gestart met het maken van schilderijen voor een tentoonstelling bij verzorgingstehuis Mandala.

De komende weken zullen er zowel bij de dreumesen, de peuters als bij de bso canvasdoeken versierd gaan worden met het thema:

Het voorjaar zit in de lucht!

Bij Mandala is een grote gang, vlakbij het restaurant, die regelmatig gebruikt wordt als expositieruimte. Vanaf half maart mogen onze kunstwerken er 8 weken hangen!
Onder het mom van sociaal maatschappelijk bezig zijn is er met de activiteitenbegeleidster van Mandala afgesproken dat er ook werkstukken samen met de ouderen en de kinderen van Mams gemaakt zullen gaan worden.

In het kader daarvan zijn vandaag 8 kinderen naar Mandala geweest om samen met  ‘ de opa’s en oma’s ‘ aan de slag te gaan. Het was even onwennig voor de kinderen. Een andere ruimte, vreemde mensen, wat gaan we precies maken en wie zit bij wie. Al snel hadden we groepjes gevormd en zaten de kinderen verspreid door de ruimte met de ouderen samen te knutselen. Sommige ouderen wilden niets doen, alleen maar kijken. Maar er waren ook ouderen die er lol in hadden om mee te doen. Dat waren voornamelijk de opa’s. Gaandeweg de ochtend ontstonden er prachtige kunstwerken. Er waren veel materialen bij Mandala aanwezig en de kinderen konden hun creativiteit de vrije loop laten. Ieder groepje werd door een volwassene begeleid. De opa’s die bij Max en Roos zaten genoten volop van de kinderen en vroegen ons van alles over de BSO.

“Wat kan die Max toch goed knippen, kijk eens, hij heeft z’n mouwen zelfs opgestroopt”!DSC00375.JPG

“Doen jullie op de BSO ook altijd van die leuke dingen?”

“Dat hadden wij vroeger niet toen we klein waren”

Er was een opa die we Joop mochten noemen die goed geholpen heeft met het opplakken van de bloemen. Een prachtige vaas met bloemen was het resultaat.

Bij het groepje van Zusje en Trijntje waren een opa en oma druk bloemetjes aan het uitstansen. Daar is een vrolijke zon van gemaakt! Verder is in dat kunstwerk een cd verwerkt en zijn er prachtige 3D bloemen gemaakt

Bij Trijne en Sascha zaten 3 oma’s die voornamelijk gekeken hebben. Een daarvan vond het kunstwerk maar niks, veel te druk en te rommelig. Maar gelukkig vond verder iedereen het wel heel mooi en kunstzinnig. Zo gaat dat met kunst, je vind het mooi, of je vind het niet mooi. En dat mag ook, daar mag je een eigen mening over hebben. Je komt bijna ogen te kort wat er allemaal op dat kunstwerk staat. Er is zoveel op te zien. Vooral de boom is goed gelukt!

Anna en Odette zaten bij een oma en een opa, samen met een meneer die ging helpen. De oma ging na een tijdje weg. Dat vonden de kinderen wel jammer. En die opa vonden ze wel een beetje zielig, in de rolstoel. Maar hij genoot enorm en vond het zo leuk om te zien dat de meisjes heel goed wisten wat ze wel en wat ze niet wilden opplakken! Bloemetjes, vlinders, hartjes, plakletters…van alles werd op het doek geplakt, dat al mooi was beschilderd door Nova op de BSO. We hebben samen koffie gedronken, voor de kinderen was er limonade met iets lekkers erbij.

Toen alle kunstwerken klaar waren zijn de kunstenaars op de foto gezet!   Het was een zeer geslaagde ochtend. Nu moeten we bij Mams nog aan de slag! Dat gaat vast en zeker lukken.DSC00404.JPG

De ouderen bij Mandala gaan ook zelf nog 2 doeken maken en zo zullen we half maart een expositie kunnen openen met wel een stuk of 15 kunstwerken, gemaakt van dreumesen tot hoog bejaarden. Generaties in de kunst!

Tegen die tijd zullen we u allen graag verder informeren. Want natuurlijk is het de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen samen met hun  papa’s en mama’s naar de tentoonstelling toe zullen gaan.

En wie weet……wie weet is al die prachtige kunst ook wel te koop!

Wordt vervolgd…

 

Riët IJzendoorn

Klik hier voor de foto’s.

Mam's Kinderopvang © 2019 | Disclaimer | Contact