Thema zomer

We hebben alweer een aantal dagen achter de rug met prachtig weer. De zomervakantie komt nu echt dichterbij en de zomerse activiteiten staan klaar.

Vissenspel

Eén van deze activiteiten is ons vissenspel. In een deksel van een kartonnen doos, zijn vier gaten gemaakt waarin kleine bakjes passen. Wij hebben hiervoor de kuipjes van kleine toetjes gebruikt, waarin kleine balletjes passen. De vissen en de balletjes hebben we verschillende kleuren en motieven gegeven.

Eén van de manieren waarop het spel gespeeld kan worden, is dat de kinderen het balletje in het bijpassende visje stoppen. Kinderen leren op deze manier de verschillende kleuren en motieven te herkennen. Wanneer de kinderen wat ouder zijn, kunnen zij de balletjes op de deksel leggen en door middel van het bewegen van de deksel het balletje in een bakje te krijgen. Deze oefening is goed voor de fijne motoriek; beweeg je de doos te voorzichtig zal het balletje niet in beweging komen, beweeg je de doos te snel, zal het balletje de bakjes voorbijrollen.

De was ’ buiten hangen’

Tijdens het mooie weer, hangen wij als volwassenen de was vaak buiten in de zon. Om de fijne motoriek van onze peuters te stimuleren, hebben wij een variant op deze activiteit gemaakt: een kleine waslijn, met daar een wasmandje met kleine  kledingstukken en knijpertjes.

De kinderen kunnen zelf uitkiezen welke was ze willen ophangen en kunnen dit doen door middel van de kleine knijpertjes.

Deze activiteit is gericht op de ontwikkeling van de fijne motoriek, het is soms nog best lastig om een klein knijpertje op de juiste manier te plaatsen dat de was blijft hangen. Daarnaast is het natuurlijk ook goed om de diverse kledingstukken met de kinderen te bespreken: een broek, shirt of jurk. Wat is er allemaal te zien aan de waslijn en wat heeft het kindje bijvoorbeeld zelf aan die dag? Zit er verschil in de kleding die je ‘s zomers draagt of die je in de winter draagt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact