Tipi tent bij MAM’s Jachtlaan

Op onze mooie vestiging aan de Jachtlaan hebben wij sinds deze week Tipi tenten in de tuin! De kinderen zijn enorm enthousiast en spelen er volop mee. Gerpaula en Gerrie, hartelijk dank voor de opbouw hiervan!

Veel hebben kinderen niet nodig om te kunnen spelen: met een berg zand en wat boomstammen zijn ze uren zoet. Natuurspeeltuinen zijn minder steriel en een stuk avontuurlijker dan het klassieke klimrek en de stereotiepe schommel.

Klimmen en klauteren
Een hoop zand, een Tipi van wilgentakken en wat fikse boomstammen vormen de perfecte setting voor een natuurspeeltuin. Zo’n avontuurlijke plek stimuleert kinderen om weer buiten te spelen. Want we weten het allemaal: van al dat binnen zitten worden ze (te) dik en verliezen ze simpele motorische vaardigheden zoals springen, een afstand of een hoogte juist inschatten, klimmen, klauteren en het evenwicht bewaren. Een natuurspeeltuin  is niet alleen goed voor de fysieke ontwikkeling maar scherpt ook de verbeelding. Een berg zand wordt een oorlogsterrein, een Tipi van wilgentakken een huis of gevangenis, een reeks boomstammen een gevaarlijk pad langs een ravijn. En vooral: kinderen mogen er zich heerlijk vuil maken.

Hoe maak je een Tipi
Met verse wilgentakken bouw je een geweldige levende Tipi. Voor een groot exemplaar van drie meter diameter heb je al gauw honderd takken van minstens vier meter lang nodig maar in een kleine tuin kan je het bescheidener houden. Wilgentakken kan je kopen maar misschien worden er in je buurt straks wilgen geknot en mag jij de takken ophalen? Zet een cirkel uit van minstens anderhalve meter diameter, graaf een sleuf van dertig centimeter diep en spies er de takken in, op tien tot twintig centimeter van elkaar. Voorzie de Tipi van een opening van ruim een halve meter, voor de ingang. Bind de uiteinden bovenaan bijeen en vlecht nog een paar extra ringen van takken rond de Tipi om alles bij elkaar te houden.  Deze lente zal een deel van de twijgen wortel schieten en krijgen je kinderen een spannende levende wilgentent.

 

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact