Vanaf 3 jaar naar de basisschool, MAM’s Montessori Kinderopvang

Vanaf 3 jaar naar de basisschool met MAM’s en Passe-Partout

MAM’s Montessori en Montessorischool Passe Partout bieden kinderen van drie jaar die behoefte hebben aan uitdaging een unieke kans. Onder begeleiding van een leerkracht en een MAM’s specialist wordt dagelijks van 8.30 uur-14.00 uur meegedraaid in de onderbouw van Montessorischool Passe-Partout. Ideaal voor peuters die hun eigen tempo aanhouden; inmiddels maken al 15 kinderen hier succesvol gebruik van.

Peuters in de klas
De kinderen draaien geheel mee met de onderbouw. Hoe dat kan? In de klas is veel diversiteit en individuele aandacht voor alle kinderen. Materiaal in de klas is gericht op kinderen van 3-6 jaar, kinderen kunnen zich op hun eigen niveau en in hun eigen tempo ontwikkelen. Er wordt in de huis- en bouwhoek gespeeld en er worden huishoudelijke taakjes gedaan. Er wordt gewerkt met montessori-materialen op een kleedje of aan een eigen tafel. Daarnaast is er ook ruimte om tot rust te komen in de speciaal ingerichte rusthoek. Dit alles onder begeleiding van een montessori geschoolde MAM’s specialist.

Voordelen van eenzelfde werkwijze
Het kinderdagverblijf MAM’s Montessori is voor kinderen van 3 maanden tot 3 jaar. De aansluiting van het kinderdagverblijf naar de basisschool is perfect. Het kinderdagverblijf is gevestigd in de Montessorischool. Kinderen worden er op een vrije manier voorbereid om in de klas mee te draaien. Er wordt ook gewerkt op een kleedje met montessorimateriaal en in thema’s geknutseld en gespeeld. Veel aandacht en begeleiding wordt er besteed aan het bevorderen van de zelfstandigheid van de kinderen, net zoals dat op de montessorischool gaat. Voor alle kinderen van MAM’s Montessori is er een plekje in de onderbouw van Montessorischool Passe-Partout.

Ouders die belangstelling hebben en graag meer willen weten over MAM’s kinderopvang of Montessorischool Passe Partout kunnen vrijblijvend een afspraak maken of surfen naar www.mamskinderopvang.nl of www.montessori.apeldoorn-onderwijs.nl/

MAM's Mini College A5 site

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact