MAM’s De Kring- Verslagje theaterspel Assepoester

Assepoester

Op dinsdag 27 mei hebben we een theaterspel in het speellokaal gehouden. Allereerst deden we allemaal spelletjes en oefeningen zoals: ‘doe eens een tijger na’ of ‘trek eens een boos gezicht’. De kinderen kwamen natuurlijk ook zelf weer met hele leuke ideeën. Op een gegeven moment ging juf Anneke het sprookje van Assepoester voorlezen. De kinderen moesten goed letten op zinnetjes in het verhaal waarbij je straks een geluid zou kunnen maken of waarbij je iets zou kunnen uitbeelden.

Daarna werd het verhaal nog een keer voorgelezen, maar nu had iedereen een rol in het verhaal gekregen. Aangezien er veel kinderen meededen, had iedereen iets leuks bedacht. Zelfs als het niet in het verhaal voorkwam. Zo was Micha een bewaker, Tibbe (en later Sophie) deden de klok na die twaalf uur sloeg en zo waren er zelfs twee Assepoesters namelijk Jannah en Sara en deed Chris een hond na. Ook kwamen we op het idee om kleren uit de poppenhoek te gebruiken als verkleedspullen.

De kinderen waren ontzettend enthousiast en we hadden zelfs te weinig tijd. De juf is zelfs helemaal vergeten foto’s te maken, zo druk waren we. We gaan het zeker nog eens doen en wie weet kunnen we dan ook voor de ouders optreden?

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact