ontwikkelen in Apeldoorn Welgelegen

Montessori Centrum

MAM’s Montessori Kinderopvang in het centrum van Apeldoorn, heeft knusse huiskamers in PCBO basisschool Passe-Partout. De ruimtes zijn sfeervol en warm ingericht en zijn verbonden met de school door de grote ramen en gedeelde centrale ruimte. In de eigen tuin kunnen de kleinsten op ontdekkingstocht in de zandbak, met de bal of oefenen op de fiets. Met ons spelmateriaal in de kamers, en buiten, dagen we kinderen uit te ontdekken, leren en samen te spelen. Maar ook om hun eigen talenten te ontwikkelen. Ook maken we graag of met een uitstapje met onze bakfiets of elektrische bus.

Onze BSO bevindt zich in de centrale ruimtes van school. Hier kunnen kinderen na schooltijd ontspannen, iets maken in de grote keuken, of kiezen voor een leuke activiteit.

Door een goede samenwerking met de basisschool vormen we een Integraal Kind Centrum (IKC) voor kinderen van 0 t/m 13 jaar.

Mam's-kinderopvang-Montessori-centrum-slider-8
Mam's-kinderopvang-Montessori-centrum-3
Mam's-kinderopvang-Montessori-centrum-4
Website-montessori-kerschoten

Montessori

Elk kind leert op een geheel eigen manier. Bovendien is ieder kind van nature nieuwsgierig en leergierig, en voelt een sterke drang om te groeien, te ontdekken en te leren. Deze innerlijke drang was de inspiratie voor Italiaanse arts en psycholoog Maria Montessori om haar eigen onderwijsbenadering te ontwikkelen. In haar visie krijgen kinderen alle ruimte om zich op een natuurlijke wijze te ontwikkelen binnen een zorgvuldig voorbereide omgeving.

Mam's-kinderopvang-Montessori-centrum-5

Baby- en dreumesopvang

Het is best spannend als uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Het is dan ook een fijn idee als u zeker weet dat uw baby terechtkomt in een warme, huiselijke en veilige omgeving, waar het zich in alle rust kan ontwikkelen en waar het zich thuis voelt. De kinderen worden uitgedaagd door passende materialen, krijgen alle ruimte om te leren rollen, tijgeren of kruipen en worden gestimuleerd in de initiatieven die ze zelf nemen.

Op de dreumesgroep leert uw kind steeds meer zelfstandigheid. Zo zal het zijn eigen brood leren smeren, zijn eigen jas aantrekken, en uit een glas leren drinken. Ook zullen er ‘werkjes’ aangeboden worden, die uw kind mag maken. Daarbij letten we goed op wat uw kind leuk of interessant vindt, en waar het zich verder in kan en wil ontwikkelen.

Er wordt op de groep gelachen, geknuffeld, gespeeld en geslapen. Maar bovenal is er oprechte aandacht voor de kinderen.

Mini College

Wanneer uw kind 2,5 jaar is start het in het Mini College. Hier leren de peuters zelfstandigheid ontplooien, spel ontwikkelen en hun talenten ontdekken. Een van de belangrijkste en meest herkenbare dingen is dat peuters graag ‘zelf willen doen’. Bij MAM’s coachen we hen daarbij. We stimuleren hen, en laten kinderen hun eigen mogelijkheden ontdekken. Wanneer de peuters de drie zijn gepasseerd, gaan ze zich voorbereiden op de basisschool. De kinderen van het Mini College brengen een deel van de tijd door in hun eigen groepsruimte. Ook mogen zij er ook voor kiezen om in onze gezamenlijke ‘werk’ruimte op ontdekking te gaan, (samen) te werken en te spelen met de kinderen uit de onderbouw.

Zij doen dit onder begeleiding van een MAM’s Specialist en een onderwijsassistent. Ook maken de peuters regelmatig ‘uitstapjes’ naar de onderbouw. Bij MAM’s vinden we het daarbij belangrijk dat dat op een rustige en veilige manier gebeurt. We zullen hen daarom langzaam meenemen in het ritme van de school en houden nauw contact met de basisschool waar ze naartoe gaan.

Mam's-kinderopvang-Montessori-centrum-6
boy teen potter clay bowl working in pottery workshop traditional arts

Buitenschoolse opvang

Als uw zoon of dochter naar de basisschool gaat, kunt u bij ons terecht voor voor- en/of naschoolse opvang. Op de BSO staat vooral het thuisgevoel centraal.

Na een intensieve schooldag krijgt uw kind de ruimte om te ontspannen. Voor de één betekent dit lekker een boek lezen, terwijl de ander juist graag in een boom klimt of met een ander een spelletje speelt.

Zelf doen

Creatief

Mam's-kinderopvang-home-8-2

Herinnert u zich die fase nog? 'Zelf doen!' is een van de eerste dingen die u van uw kind hoort. En dat is niet verwonderlijk, want kinderen hebben van nature de drang om te ontdekken, te spelen en te leren. Herinnert u zich die glinstering in hun ogen toen ze voor het eerst een kevertje ontdekten? Of de trots van uw zoon of dochter toen ze voor het eerst hun eigen jas aantrokken of hun eigen boterham smeerden?

Bij MAM’s genieten we volop van deze momenten. We koesteren de drang naar 'zelf doen' en stimuleren het actief. We bieden een stimulerende en voorbereide omgeving waarin kinderen worden aangemoedigd om hun ideeën en initiatieven te verkennen en te ontwikkelen. Bij MAM’s begint het avontuur, en er valt een hele wereld te ontdekken!

Ontdek

zelf-doen-dekring

Avontuur

MAM's kinderopvang - Avontuur

Verwonder

Mam's Kinderopvang Home 10

Leer

Mam's Kinderopvang Home 12

Aartje
Neuteboom

MAM’s Expert Montessori Centrum

aartje

MAM’s Kinderopvang

Montessori Centrum

Lange Grafte 37, Apeldoorn
LRK nummer Kinderdagverblijf: 146566117
LRK nummer Buitenschoolse opvang: 147532930

Lindsay
Essenstam

MAM’s Junior Expert Montessori Centrum

lindsay-essenstam