ontwikkelen in Apeldoorn Welgelegen

Montessori Centrum

In PCBO Montessori basisschool Passe-Partout, is MAM’s Kinderopvang Montessori Centrum gevestigd. Elk kind is uniek. Het heeft zijn eigen unieke gaven en talenten en het leert op zijn eigen manier. Bovendien heeft elk kind een leergierige en nieuwsgierige aard, heeft uit zichzelf de sterke behoefte om zich te ontwikkelen, om nieuwe dingen te ontdekken en te leren. Deze ontdekking zette de Italiaanse arts en psycholoog Maria Montessori ertoe aan een eigen onderwijsconcept te ontwikkelen, waarin kinderen alle ruimte hebben om zichzelf op een natuurlijke manier in een voorbereide omgeving te ontwikkelen.

Mam's-kinderopvang-Montessori-centrum-slider-8
Mam's-kinderopvang-Montessori-centrum-3
Mam's-kinderopvang-Montessori-centrum-4
Mam's-kinderopvang-Montessori-centrum-5

Baby- en dreumesopvang

Het is best spannend als uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Het is dan ook een fijn idee als u zeker weet dat uw baby terechtkomt in een warme, huiselijke en veilige omgeving, waar het zich in alle rust kan ontwikkelen en waar het zich thuis voelt. De kinderen worden uitgedaagd door passende materialen, krijgen alle ruimte om te leren rollen, tijgeren of kruipen en worden gestimuleerd in de initiatieven die ze zelf nemen.

Op de dreumesgroep leert uw kind steeds meer zelfstandigheid. Zo zal het zijn eigen brood leren smeren, zijn eigen jas aantrekken, en uit een glas leren drinken. Ook zullen er ‘werkjes’ aangeboden worden, die uw kind mag maken. Daarbij letten we goed op wat uw kind leuk of interessant vindt, en waar het zich verder in kan en wil ontwikkelen.

Er wordt op de groep gelachen, geknuffeld, gespeeld en geslapen. Maar bovenal is er oprechte aandacht voor de kinderen.

Mini College

Wanneer uw kind 2,5 jaar is start het in het Mini College. Hier leren de peuters zelfstandigheid ontplooien, spel ontwikkelen en hun talenten ontdekken. Een van de belangrijkste en meest herkenbare dingen is dat peuters graag ‘zelf willen doen’. Bij MAM’s coachen we hen daarbij. We stimuleren hen, en laten kinderen hun eigen mogelijkheden ontdekken. Wanneer de peuters de drie zijn gepasseerd, gaan ze zich voorbereiden op de basisschool. De kinderen van het Mini College brengen een deel van de tijd door in hun eigen groepsruimte. Ook mogen zij er ook voor kiezen om in onze gezamenlijke ‘werk’ruimte op ontdekking te gaan, (samen) te werken en te spelen met de kinderen uit de onderbouw.

Zij doen dit onder begeleiding van een MAM’s Specialist en een onderwijsassistent. Ook maken de peuters regelmatig ‘uitstapjes’ naar de onderbouw. Bij MAM’s vinden we het daarbij belangrijk dat dat op een rustige en veilige manier gebeurt. We zullen hen daarom langzaam meenemen in het ritme van de school en houden nauw contact met de basisschool waar ze naartoe gaan.

Mam's-kinderopvang-Montessori-centrum-6
boy teen potter clay bowl working in pottery workshop traditional arts

Buitenschoolse opvang

Als uw zoon of dochter naar de basisschool gaat, kunt u bij ons terecht voor voor- en/of naschoolse opvang. Op de BSO staat vooral het thuisgevoel centraal.

Na een intensieve schooldag krijgt uw kind de ruimte om te ontspannen. Voor de één betekent dit lekker een boek lezen, terwijl de ander juist graag in een boom klimt of met een ander een spelletje speelt.

Zelf doen

Creatief

Mam's-kinderopvang-home-8-2

U kent het wel hé? Zelf doen! Het is één van de eerste dingen die u van uw kind hoort. En dat is niet gek, want elk kind heeft van nature de neiging om te ontdekken, te spelen en te leren. Weet u het nog, die twinkeling in de ogen toen uw kind voor het eerst zelf een torretje ontdekte? Of die trots van uw zoon of dochter als het voor het eerst zijn eigen jas aan doet of zijn eigen brood smeert? Bij MAM’s genieten we volop van deze dingen. We doen er alles aan om dit ‘zelf doen’ te stimuleren en de kinderen een prikkelende en voorbereide omgeving te bieden. We bewegen mee met de ideeën en initiatieven van kinderen en inspireren ze om verder te onderzoeken en ontdekken. Zo begint het avontuur bij MAM’s, er is een wereld te ontdekken.

Ontdek

zelf-doen-dekring

Avontuur

MAM's kinderopvang - Avontuur

Verwonder

Mam's Kinderopvang Home 10

Leer

Mam's Kinderopvang Home 12

Aartje
Neuteboom

MAM’s Expert Montessori Centrum

aartje

MAM’s Kinderopvang

Montessori Centrum

Lange Grafte 37, Apeldoorn
LRK nummer Kinderdagverblijf: 146566117
LRK nummer Buitenschoolse opvang: 147532930

Lindsay
Essenstam

MAM’s Junior Expert Montessori Centrum

lindsay-essenstam