ontwikkelen in Apeldoorn Kerschoten

Montessori Kerschoten

Montessori Kinderopvang in Kerschoten, heeft knusse huiskamers in PCBO basisschool Passe-Partout. De ruimtes zijn warm en huiselijk ingericht en verbonden met de school. De gezellige babyloft geeft de kleinsten de ruimte om het tijgeren, kruipen en klimmen te ontdekken. Met spelmateriaal wat aansluit bij de Montessori gedachte leren we ze de wereld ontdekken. De peuters hebben een prachtige kamer met “themahoeken” en genoeg plek om ook creatief aan de slag te kunnen. Naast de prachtige tuin naast onze kamers gaan we ook graag erop uit met onze bakfiets of elektrische bus. Onze BSO bevindt zich in de centrale ruimtes van school. Hier kunnen kinderen na schooltijd ontspannen, knutselen, koken of kiezen voor een leuke activiteit, die binnen of buiten is.

Door een goede samenwerking met de basisschool vormen we een Integraal Kind Centrum (IKC) voor kinderen van 0 t/m 13 jaar.

peuters
Website-montessori-kerschoten3
Website-montessori-kerschoten2
Website-montessori-kerschoten

Montessori

Elk kind leert op een geheel eigen manier. Bovendien is ieder kind van nature nieuwsgierig en leergierig, en voelt een sterke drang om te groeien, te ontdekken en te leren. Deze innerlijke drang was de inspiratie voor Italiaanse arts en psycholoog Maria Montessori om haar eigen onderwijsbenadering te ontwikkelen. In haar visie krijgen kinderen alle ruimte om zich op een natuurlijke wijze te ontwikkelen binnen een zorgvuldig voorbereide omgeving.

Website-montessori-kerschoten4

Baby- en dreumesopvang

Wanneer u de baby- dreumesgroep op loopt, valt de rust op die er heerst. We bieden een prikkelarme, ruime omgeving aan met goed voorbereid spel, waar baby’s en dreumesen zich in alle rust kunnen ontwikkelen.

We maken het de baby gemakkelijker om te bewegen op een stevige ondergrond. Hierdoor voelt de baby zich zekerder en kan zijn bewegingen voelen. Leidsters zitten op de grond, tussen de kinderen in, terwijl ze hen stimuleren in hun spel.

Mini College

Als uw zoon of dochter 2 jaar is, is het groot genoeg om te starten bij het Mini College. Hier leert uw kind steeds meer zelfstandigheid. Zo zal het zijn eigen brood leren smeren, zijn eigen jas aantrekken, en uit een glas leren drinken.

Naast de focus op ruimte voor ontwikkeling biedt het Mini College ook een prachtige gelegenheid om uw kind op een geleidelijke en rustig manier kennis te laten maken met school.  Zij raken bekend met het klaslokaal, de dagritmes, de leerkrachten, de klasgenoten en de manier van werken.

Website-montessori-kerschoten5
Website-montessori-kerschoten6

Buitenschoolse opvang

Als uw zoon of dochter naar de basisschool gaat, kunt u bij ons terecht voor voor- en/of naschoolse opvang. Op de BSO staat vooral het thuisgevoel centraal.

Na een intensieve schooldag krijgt uw kind de ruimte om te ontspannen. Voor de één betekent dit lekker een boek lezen, terwijl de ander juist graag in een boom klimt of met een ander een spelletje speelt.

Zelf doen

Creatief

Mam's-kinderopvang-home-8-2

Herinnert u zich die fase nog? 'Zelf doen!' is een van de eerste dingen die u van uw kind hoort. En dat is niet verwonderlijk, want kinderen hebben van nature de drang om te ontdekken, te spelen en te leren. Herinnert u zich die glinstering in hun ogen toen ze voor het eerst een kevertje ontdekten? Of de trots van uw zoon of dochter toen ze voor het eerst hun eigen jas aantrokken of hun eigen boterham smeerden?

Bij MAM’s genieten we volop van deze momenten. We koesteren de drang naar 'zelf doen' en stimuleren het actief. We bieden een stimulerende en voorbereide omgeving waarin kinderen worden aangemoedigd om hun ideeën en initiatieven te verkennen en te ontwikkelen. Bij MAM’s begint het avontuur, en er valt een hele wereld te ontdekken!

Ontdek

zelf-doen-dekring

Avontuur

MAM's kinderopvang - Avontuur

Verwonder

Mam's Kinderopvang Home 10

Leer

Mam's Kinderopvang Home 12

Nicole
Bouwman

MAM’s Expert Montessori Kerschoten

nicole bouwman

MAM’s Kinderopvang

Montessori Kerschoten

Boerhaavestaat 111, Apeldoorn
LRK nummer Kinderdagverblijf: 161775597
LRK nummer Buitenschoolse opvang: 106229205

Vanaf maandag 9 januari 2023
Boerhaavestraat 111, Apeldoorn

LRK nummer Kinderdagverblijf 161775597
LRK nummer Buitenschoolse opvang: 106229205

Aartje
Neuteboom

MAM’s Expert Montessori Kerschoten

aartje