ontwikkelen in Apeldoorn Kerschoten

Montessori Kerschoten

In PCBO Montessori basisschool Passe-Partout Kerschoten, is MAM’s Kinderopvang Montessori Kerschoten gevestigd. Stimuleren tot “zelf doen” biedt een kind veel veiligheid. Ze voelen zich gerespecteerd en gewaardeerd, en zullen zich op die manier ontplooien tot zorgzame mensen die elkaar en hun omgeving respecteren. Bovendien heeft elk kind uit zichzelf de sterke behoefte om zich te ontwikkelen, om nieuwe dingen te ontdekken en te leren. Deze ontdekking zette de Italiaanse arts en psycholoog Maria Montessori ertoe aan een eigen onderwijsconcept te ontwikkelen, waarin kinderen alle ruimte hebben om zichzelf op een natuurlijke manier in een voorbereide omgeving te ontwikkelen.

Gevoelige periode

De onderwerpen van belangstelling verschillen per kind en veranderen met verloop van een aantal fasen. Dit betekent dat kinderen kortere of langere perioden ontvankelijk zijn voor bepaalde leergebieden. Als uw kind zich in zo’n ‘gevoelige periode’ bevindt, is het in staat op dat moment een aspect zeer intensief te ontwikkelen. De MAM’s Specialisten zullen vanuit hun deskundigheid hierop reageren, door het materiaal op het juiste moment aan te bieden.

Website-montessori-kerschoten
Website-montessori-kerschoten3
Website-montessori-kerschoten2
Website-montessori-kerschoten4

Baby- en dreumesopvang

Wanneer u de baby- dreumesgroep op loopt, valt de rust op die er heerst. We bieden een prikkelarme, ruime omgeving aan met goed voorbereid spel, waar baby’s en dreumesen zich in alle rust kunnen ontwikkelen.

We maken het de baby gemakkelijker om te bewegen op een stevige ondergrond. Hierdoor voelt de baby zich zekerder en kan zijn bewegingen voelen. Leidsters zitten op de grond, tussen de kinderen in, terwijl ze hen stimuleren in hun spel.

Mini College

Als uw zoon of dochter 2 jaar is, is het groot genoeg om te starten bij het Mini College. Hier leert uw kind steeds meer zelfstandigheid. Zo zal het zijn eigen brood leren smeren, zijn eigen jas aantrekken, en uit een glas leren drinken.

Naast de focus op ruimte voor ontwikkeling biedt het Mini College ook een prachtige gelegenheid om uw kind op een geleidelijke en rustig manier kennis te laten maken met school.  Zij raken bekend met het klaslokaal, de dagritmes, de leerkrachten, de klasgenoten en de manier van werken.

Website-montessori-kerschoten5
Website-montessori-kerschoten6

Buitenschoolse opvang

Als uw zoon of dochter naar de basisschool gaat, kunt u bij ons terecht voor voor- en/of naschoolse opvang. Op de BSO staat vooral het thuisgevoel centraal.

Na een intensieve schooldag krijgt uw kind de ruimte om te ontspannen. Voor de één betekent dit lekker een boek lezen, terwijl de ander juist graag in een boom klimt of met een ander een spelletje speelt.

Zelf doen

Creatief

Mam's-kinderopvang-home-8-2

U kent het wel hé? Zelf doen! Het is één van de eerste dingen die u van uw kind hoort. En dat is niet gek, want elk kind heeft van nature de neiging om te ontdekken, te spelen en te leren. Weet u het nog, die twinkeling in de ogen toen uw kind voor het eerst zelf een torretje ontdekte? Of die trots van uw zoon of dochter als het voor het eerst zijn eigen jas aan doet of zijn eigen brood smeert? Bij MAM’s genieten we volop van deze dingen. We doen er alles aan om dit ‘zelf doen’ te stimuleren en de kinderen een prikkelende en voorbereide omgeving te bieden. We bewegen mee met de ideeën en initiatieven van kinderen en inspireren ze om verder te onderzoeken en ontdekken. Zo begint het avontuur bij MAM’s, er is een wereld te ontdekken.

Ontdek

zelf-doen-dekring

Avontuur

MAM's kinderopvang - Avontuur

Verwonder

Mam's Kinderopvang Home 10

Leer

Mam's Kinderopvang Home 12

Nicole
Bouwman

MAM’s Expert Montessori Kerschoten

nicole bouwman

MAM’s Kinderopvang

Montessori Kerschoten

Boerhaavestaat 111, Apeldoorn
LRK nummer Kinderdagverblijf: 161775597
LRK nummer Buitenschoolse opvang: 106229205

Vanaf maandag 9 januari 2023
Boerhaavestraat 111, Apeldoorn

LRK nummer Kinderdagverblijf 161775597
LRK nummer Buitenschoolse opvang: 106229205

Aartje
Neuteboom

MAM’s Expert Montessori Kerschoten

aartje