Ziek en gezond: kleuren en vormen spel

Deze week is bij ons op het kinderdagverblijf het thema ‘Ziek en gezond’ van start gegaan. Het is prachtig om te zien hoe de kinderen zich verkleden als zuster of als dokter om vervolgens alles wat op hun pad komt beter te maken: van een pop tot een schaap, alles en iedereen wordt beter gemaakt!

Het verkleden op zich is al een ontzettend leuke activiteit om met de kinderen te ondernemen; ze kunnen zich zo verplaatsen in een andere rol en samen komen ze tot de mooiste rollenspellen. Maar naast het verkleden bieden we uiteraard ook andere activiteiten aan, zoals onderstaand kleuren- spel:

Op het dienblad liggen vier verschillende kleuren pillenpotjes van papier. Hierop zijn meerdere witte vlakken aanwezig in verschillende vormen en maten. Daarnaast zijn er in dezelfde vormen en maten ‘pilletjes’ van papier aanwezig en kunnen de kinderen kijken waar deze thuis horen.

Er zijn verschillende  vormen om dit spel te spelen met maximaal 4 kinderen (4 verschillende  kleuren). Eén van de manieren is om alle kinderen een potje te geven met daarbij de juiste kleuren pilletjes. De kinderen mogen dan één voor één kijken waar het pilletje wat ze hebben uitgezocht past. Op deze manier kunnen ze verschillende vormen leren kennen en zien ze het verschil tussen groot en klein.

Een andere manier zou kunnen zijn dat je alle pilletjes door elkaar legt en de kinderen een pilletje laat pakken en op het juiste potje laat leggen; op deze manier leren ze niet alleen de vormen en maten kennen, maar moeten ze er ook op letten dat zij de juiste kleurencombinatie maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mam's Kinderopvang © 2021 | Disclaimer | Contact